Ludovic Orban a afirmat că nu trebuie convins că Moldova are nevoie de investiţii, el ştie acest lucru, precizând că primii kilometri de autostradă au fost inauguraţi în mandatul său de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu nu trebuie să fiu convins că Moldova are nevoie de investiţii, eu ştiu lucrul acesta şi l-am arătat în cele 13 luni cât am girat funcţia de prim-ministru. Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi în mandatul meu de prim-ministru. Nu au fost inauguraţi oricum, au fost inauguraţi cu o devansare a termenului contractual de realizare de peste şase luni. Centura Bacăului a devenit o realitate în mandatul unui prim-ministru al PNL”, a declarat Orban, duminică, la Bacău. 
 
El s-a referit şi la Autostrada Bacău-Bucureşti pentru care a garantat că va deveni realitate. 
 
„Autostrada Bacău-Braşov va deveni realitate pentru că mandatul meu de prim-ministrul şi în mandatul de ministru al domnului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, s-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului tehnic şi a documentaţiei de licitaţie şi vă garantez şi ca preşedinte al PNL, dar şi ca braşovean că această autostradă va deveni realitate”, a explicat liderul PNL.
 
Liderul PNL a reamintit de faptul că A7 va fi realizată cu fonduri din PNRR. 
 
„Autostrada A7 care este practic o autostradă care traversează de la sud la nord Moldova va fi realizată, toate tronsoanele care pot fi finalizate până în 31 decembrie 2026 vor fi finanţate nu din Programul Operaţional Sectorial de Transporturi pe 2021 – 2027, ci pe PNRR, iar includerea finanţării acestor tronsoane de autostradă a fost făcută în PNRR-ul care a fost adoptat de guvernul PNL şi la ora actuală vă pot spune cu siguranţă că şi Comisia Europeană va accepta finanţarea acestor tronsoane de autostradă vitale pentru Moldova. Practic autostrada de la Siret- Suceava- Roman-Paşcani-Bacău, care se va duce până la Bucureşti este o autostradă fundamentală care va asigura practic legătura cu nordul Europei şi va crea un impact asupra dezvoltării economice extraordinar. Mă pun garant că se va realiza această autostradă”, a mai afirmat Orban. 
 
Acesta a menţionat că şi autostrada Unirii este funadamentală în strategia de dezvoltare a transportului rutier. 
 
„Poate nu vă interesează la fel de mult Autostrada Unirii – A8, dar şi despre autostrada Unirii care este fundamentală în conceptul şi strategia de dezvoltare a transportului rutier şi Autostrada Unirii va deveni realitate. Am inclus în finanţare pe PNRR pentru că nu am avut posibilitatea şi garanţia că putem realiza deja două tronsoane care sunt nişte capete de autostradă care urmează a fi finanţate prin PNR”, a mai transmis Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.