Ludovic Orban, a afirmat că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii. Liderul PNL a precizat că sunt necesare cel puţin 40 de miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PNDL 3 este o necesitate, dar un PNDL 3 adevărat, cu o sumă care într-adevăr să permită realizarea unor obiective de investiţii. Am auzit o sumă de 7 miliarde. Păi PNDL 1 a fost în valoare de aproape 20 de miliarde, PNDL 2 a fost în valoare de 30 şi ceva de miliarde, următorul PNDL trebuie să aibă o valoare de cel puţin 40 de miliarde, un program multianual, gândit în funcţie de spaţiul bugetar pe care îl creem în cei cinci ani de aplicare a programului respectiv şi el trebuie să finanţeze obiective vitale, de dezvoltare a infrastructurii”, a declarat Orban, duminică, la Bacău. 
 
El s-a referit în discursul său şi la relaţia cu primarii PNL. 
 
„Daţi-mi voie să vă spun câteva lucruri despre relaţia cu primarii PNL. Pentru mine ca preşedintele al PNL susţinerea tuturor primarilor PNL a reprezentat, reprezintă şi va reprezenta o prioritate în conducerea PNL. Toţi care sunteţi primari ştiţi lucrul acesta. Deşi am fost un guvern minoritar, atacat din toate părţile, într-o criză pandemică, într-o criză economică, ceea ce am putut să fac legal pentru primarii PNL, am făcut şi aşa voi face în continuare pentru că primarii PNL sunt cartea de vizită a partidului. În funcţie de reuşitele primarilor liberali depinde scorul politic al PNL nu numai în localităţile unde avem primari liberali, ci şi în alte localităţi care dacă văd că primarii noştri dezvoltă comunităţile, realizează proiecte de infrastructură, cresc calitatea vieţii pentru cetăţenii din comunităţile locale, inclusiv primarii din alte comunităţi locale, vor privi cu mai multă încredere şi mai multă simpatie spre PNL.Sunt un garant al faptului că toţi primarii PNL vor beneficia de susţinere prioritară de la nivelul conducerii centrale şi de la nivelul Guvernului”, a afirmat Orban.
 
Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că au fost depuse proiecte de 7 miliarde de lei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Reacţia vine în contextul unei întrebări despre un posibil PNDL 3, în valoare de 40 miliarde lei despre care a vorbit Ludovic Orban, pentru anul care vine.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.