Premierul Ludovic Orban a declarat, în contextul în care Camera Deputaţilor a respins, decizional, proiectul de aprobare a OUG privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii, că aşteaptă să vadă legea şi că va fi analizat felul în care s-a derulat procedura şi în funcţie de asta va fi luată o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aştept să vedem legea. În funcţie de modul în care s-a derulat proecdura, în funcţie de elementele pe care le vom identifica vom lua o decizie. Când vom stabili o poziţie oficială, o vom comunica. Din punctul nostru de vedere noi am asigurat aceste lucruri şi anume dublarea alocaţiilor, noi am făcut-o etapizat pentru că a fost făcută în funcţie de evoluţiile bugetului, impactului bugetar. Reamintesc că problema alocaţiilor pentru copii a fost o cenuşăreasă pentru PSD în ultimii 20 de ani. Singura formaţiune care a făcut ceva pentur alocaţiile copiilor a fost PNL. Disperat că pierde voturi şi că pierde majoritate în Parlament, au stabilit o dublare a alocaţiilor, fără niciun fel de fundament, fără nici un fel de analiză asupra evoluţiilor economie. Noi ne-am propus să creşterem alocaţiile în 5 trepte. Va fi făcută cu 20% o creştere în luna septembrie”, a declarat Ludovic Orban joi, după întâlnirea la sediul MAI unde au fost discuţii despre regulile de protecţie în campanie şi la alegerile locale.

Despre creşterea pensiilor, premierul a reamintit că PNL a efectuat cea mai mare creştere a punctului de pensie, într-o perioadă economică nefavorabilă generată de epidemia de coronavirus.

„Decizia noastră a fost aceea de a creşte pensiile, punctul de pensie cu 14%. Ca valoare efectiv a creşterii punctului de pensie e cea mai mare creştere a punctului de pensie. Gândiţi-vă că mărirea alocaţiilor şi a punctului de pensie o luăm într-o perioadă în care economia se confruntă cu o contracţie. Suntem singura ţară unde se cresc pensiile. În niciun caz, în Germania, dacă au crescut nu au crescut cu 14%”, a conchis Orban. 

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei. 
 
Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că alocaţiile copiilor vor creşte, dar în etape. „Alocaţiile vor fi dublate, asta este promisiunea pe care o fac. Alocaţiile vor fi dublate, bineînţeles, eşalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a adăugat Cîţu.
 
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat joi că va fi respinsă de Legislativ şi ordonanţa care măreşte pensiile cu un procent sub 40%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.