Premierul Ludovic Orban a declarat că în cazul celor peste 4.000 de persoane care s-au externat, la cerere, înainte de a fi vindecaţi sau care au fost diagnosticate pozitiv şi nu s-au internat, direcţiile de sănătate publică vor emite decizii care vor cuprinde obligativitatea izolării la domiciliu, precum şi cea a reevaluării sătii de sănătate. În cazul în care testul iese negativ, persoanele ies din izolare, însă dacă testul e pozitiv, atunci ele rămân 14 zile în izolare la domiciliu, chiar dacă sunt asimptimatice, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă dau numai câteva elemente din cadrul discuţiei. Prima şi cea mai importantă problemă e legată de cei peste 4.000 de români care fie au ieşit la cerere din spital înainte de a fi vindecaţi, fie au fost diagnosticaţi pozitiv şi nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, direcţiile de sănătate publică, în baza unei decizii a ministrului, vor emite decizii care să cuprindă, pe deoparte, obligativitatea izolării la domiciliu, pe de altă parte, obligativitatea reevaluării stării de sănătate, prin diagnosticare, urmând ca, în cazul în care s-au vindecat, testul ieşind negativ, normal să iasă din izolare, iar în cazul în care sunt pozitivi, dacă sunt asimptomatici să rămână 14 zile în izolare la domiciliu, sub tratament şi supraveghere medicală. Dacă au simptome care necesită internarea, să se dispună prin decizii ale directorilor DSP internarea în spital”, a afirmat Ludovic Orban marţi, la finalul videconferinţei cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

Prim-ministrul a adăugat că direcţiile de sănătate publică vor emite decizii şi pentru persoanele suspecte de coronavirus care urmează să fie diagnosticate.

„În ceea ce priveşte toate persoanele care fie sunt suspecte de COVID şi urmează să fie diagnosticate, pentru ele direcţiile de sănătate publică vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare, iar după diagnosticare, în cazul în care sunt pozitivi, în funcţie de recomandarea medicului, se vor emite deciziile de tratare în spital”, a conchis Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.