Premierul Ludovic Orban şi comisarul european Johannes Hahn au discutat despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi planul de relansare economică al UE. "Vom susţine Comisia Europeană şi poziţia noastră va fi aceea de a sprijini adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare astfel încât atât bugetul Uniunii Europene, reglementările aferente exerciţiului financiar multianual să fie adoptate într-un termen cât mai scurt", a afirmat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a afirmat, joi, într-o declaraţie comună susţinută cu comisarul european Johannes Hahn, că discuţia lor a vizat aspecte privind viitorul Uniunii Europene.

"Cu precădere am discutat problema exerciţiului financiar multianual, a bugetului Uniunii Europene pe 2021-2027, şi de asemenea am purtat o discuţie privitoare la planul de relansare economică al Uniunii Europene şi cu specificitate pe structura planului naţional de rezilienţă şi recuperare. În discuţiile pe care le-am purtat, noi am evidenţiat că noi vom susţine Comisia Europeană şi poziţia noastră va fi aceea de a sprijini adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare astfel încât atât bugetul UE, reglementările aferente exerciţiului financiar multianual să fie adoptate într-un termen cât mai scurt şi de asemenea toate detaliile legate de programul de relansare economică care a fost adoptat de Consiliul European", a declarat Orban.

El a subliniat importanţa dialogului între Comisia Europeană şi guverne.

"Considerăm că un dialog şi o cooperare apropiată între Comisia Europeană şi guvernele ţărilor europene, guvernul pe care-l conduc, este extrem de important pentru ca toate oportunităţile care s-au născut din deciziile europene, atât cele privitoare la bugetul Uniunii Euroepen, cât şi cele privitoare la facilitatea de recuperare şi rezilienţă să poată să genereze o relansare cât mai rapidă a economiei la nivel european, sigur, ţinând cont de priorităţile care au fost fixate de Comisie, legate de Europa inteligentă, legate de investiţii serioase în inovare, cercetare, dezvoltare, soluţii inteligente, digitalizare, de asemenea prioritatea privitoare la o Europă verde, cu atingerea obiectivelor care sunt stabilite în reglementările adoptate la nivel european", a adăugat premierul Ludovic Orban.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.