Ludovic Orban a afirmat că le-a transmis colegilor de la USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparţine partidului care îl susţine şi l-a propus pentru acel portofoliu. Liderul PNL a adăugat că liberalii susţin „dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru affectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost ca orice cetăţean român afectaţi de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. Înţelegem nevoia de creştere a numărului paturilor la ATI, pe de altă parte o decizie de transformare a unui spital COVID trebuie să se facă urmând anumiţi paşi, cu asigurarea că există toate garanţiile că pacienţii din spital vor fi trataţi în alte spitale”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament.

El a mai spus că PNL este îngrijorat de modul în care este gestionat Ministerul Sănătăţii.

„În ceea ce priveşte chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a acestuia aparţine partidului care îl susţine. În ceea ce ne priveşte privim extrem de îngrijoraţi la modul în care e gestionat Ministerul Sănătăţii, unun din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Exigenţa noastră faţă de modul în care e condus Ministerul Sănătăţii este maximă. Noi susţinem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru affectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred că fiecare formaţiune din coaliţie trebuie să aibă propria evaluarea a miniştrilor din Guvern şi atunci când acela nu îşi face treaba nu să propună schimbarea”, a completat Orban. 

Întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie schimbat din funcţie, Orban a răspuns: „Orice ministru care nu girează cu profesionalism şi cu rezultate un minister cu siguranţă poate să afecteze percepţia coaliţiei. Ca atare, e nevoie de o abordare obiectivă şi exigentă a prestaţiei miniştrilor în funcţie”.

Chestionat despre o posibilă schimbare a lui Raed Arafat, liderul PNL a replicat: „Trebuie făcută o evaluare a activităţii a fiecărui demnitar, indiferent că este ministru, secretar de stat sau dacă deţine o altă funcţie de demnitate”.

Întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu poate rupe coaliţia, Ludovic Orban a spus: „Din punctul meu de vedere, nu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.