Premierul Ludovic Orban a declarst că cel mai mare număr de teste a fost efectuat în luna noiembrie şi anule 864.819. Şeful Executivului a acuzat că în permanenţă se rostogolesc aceleaşi neadevăruri care nu au nicio legătură cu realitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În luna iunie au fost 270.915 de teste, în august 600.339 de teste. Cel mai mare număr de teste s-a efectuat în noiembrie - 864.819. Asta este evoluţia capacităţii de testare, a testelor efectuate. Să te faci că nu vezi că 30 noiembrie,  Ziua Sfântului Apostol Andrei, 1 decembrie – Ziua Naţională – au fost zile libere mi se pare anormal. Se ştie că în zilele libere există o capacitate mai mică de testare. Noi am crezut  capacitatea faţă de ziua de duminică – ziua cu cel mai mic nunăr – am crescut la 15.000 – 16.000 de teste, deşi erau zile libere. Capacitatea de testare  este adaptată permanent la solicitările care există. Definiţia de caz şi cele care se testează la cerere”, a afirmat Ludovic Orban vineri, la semnarea contractului pentru modernizarea liniei de cale ferată „Bucureşti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana, Pod Grădiştea”.
 
Prim-ministrul a adăugat că numărul de teste depinde şi de câte persoane care solicită testarea se încadrează în definiţia de caz.
 
„Faptul că se fac 37.000 – 32.000 de teste depinde în mare măsură şi  de numărul de persoane care solicită testarea şi care se încadrează în definiţia de caz. (...) Dacă există cerre entru testare suplimentară, până la 54.000 de teste cât este capacitatea nminală, testarea se poate face. Nu a existat cerere. Permanent se rostogolesc aceleaşi neadevăruri, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a completat Orban. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.