Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat, întrebat luni în ce stadiu este procedura de revocare a Avocatului Poporului Renate Weber, că au fost sesizate comisiile juridice ale Parlamentului, iar când va fi emis un raport acesta va fi dezbătut într-un plen reunit al Legislativului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am sesizat comisiile juridice. Când se va dezbate în comisiile juridice şi vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni la Parlament în ce stadiu este procedura de revocare a Avocatului Poporului.

Chestionat dacă există o înţelegere în coaliţiei privind Avocatul Poporului, şefia TVR şi a Radioului Public, liderul PNL a răspuns: „Astăzi am discutat strict pe PNRR, am considerat că e subiectul cel mai important. Când vom avea decizii luate la nivelul coaliţiei, vom prezenta public. Nu există niciun blocaj între PNL şi UDMR pe tema radioului public. Când om avea decizii pe TVR, Avocatul Poporului şi altele, le vom prezenta public”.

Referitor la votul pe tratatul care vizează majorarea contribuţiei României, Ludovic Orban a spus că în această săptămână vor fi convocate Birourile permamente reunite.

„Vom convoca în cursul acestei săptămâni Birourile permanente reunite. Chiar făceam analiza, să spun, inactivităţii Parlamentului în legislatura trecută. Există restanţe majore, nu au fost supuse dezbaterii rapoarte de activitate, indiferent că e vorba de Curtea de Conturi, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, de TVR, Radio. Deci, practic, majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur şi simplu a ignorat o serie de atribuţii şi competenţe ale Parlamentului şi noi va trebui acum să readucem toate lucrurile acestea la zi”, a completat Orban.

Avocatul Poporului Renate Weber a afirmat, recent, că discuţiile despre revocarea sa „lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”.

Ea a mai declarat că că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: „Au bâuguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.