Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că plângerea pe care a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă este făcută de el în calitate de cetăţean, nu de lider al unei formaţiuni politice, motiv pentru care nu era necesară o consultare în partid. Orban a afirmat că a vorbit înainte de a depune sesizarea doar cu câţiva oameni apropiaţi cu cunoştinţe în domeniul juridic, însă nu era necesară o consultare în partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu am sesizat Parchetul referitor la nişte fapte, infracţiuni. Atâta timp cât pentru interesele personale ale lui Dragnea sunt sacrificate de către Guvern interese fundamentale ale României, poate fi vorba de o trădare a intereselor personale. În ceea ce priveşte celelalte fapte pe care le-am descris, e nevoie doar de bun simţ ca să îţi dai seama că Dragnea a prezentat o decizie a Guvernului care fusese luată printr-un memorandum cu caracter secret. Bunul simţ îmi spune că atunci când Guvernul decide lucruri pe care ar trebui să le decidă preşedintele, normal că se substituie preşedintelui”, a declarat luni liderul PNL.

Orban a explicat că plângerea este făcută de el în calitate de cetăţean, nu de preşedinte al unei formaţiuni politice, astfel că nu era necesară o consultare în partid.

"Plângerea este făcută sub semnătura mea, m-am consultat cu câţiva colegi, oameni apropiaţi cu cunoştinţe în domeniu. Acest demers a fost făcut de mine, în calitate de cetăţean al României (...), nu ca lider PNL. Am depus sesizarea ca şi cetăţean. Nu era necesară o consultare în partid pentru această plângere. (...) Beneficiez de susţinere din partea tuturor celor care sunt exasperaţi şi revoltaţi de dezastrul pe care îl provoacă Dragnea şi PSD”, a mai spus Orban.

De asemenea, liderul PNL s-a declarat convins că preşedintele va face ceea ce este bine pentru România.

"Am să îi reproşez doamnei Dăncilă, domnului Dragnea, că îşi bat joc de România, că au confiscat toate instituţiile statului pentru a le folosi în interes personal şi duc România spre dezastru. Am încredere că preşedintele va face ceea ce este bine pentru România”, a adăugat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.