Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, că începe să îi fie din ce în ce mai clar că actuala conducere a PNL a trădat interesele cetăţenilor care au votat de-a lungul timpului cu liberalii şi că va părăsi formaţiunea când va fi convins că nu mai există nicio şansă de a reface partidul. Orban a anunţat că îşi va depune demisia de la şefia Camerei Deputaţilor miercuri, la ora 12.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a arătat în conferinţa organizată la Parlament că nu a fost invitat la nicio şedinţă BEX, deşi, în calitate de fost preşedinte al partidului este membru al Biroului, şi că nu va participa nici la Biroul Politic PNL, pentru că şi-a spus deja punctul de vedere.

Orban a mai spus că nu a fost invitat la discuţiile de la Vila Lac ale conducerii partidului.

"Domnul Cîţu şi domnul Vîlceanu m-au ras de pe lista de convocări", a susţinut Orban.

Fostul lider PNL a spus că nu va participa la aceste şedinţe, pentru că ”orice fel de participare şi susţinere a unor decizii aberante ale unei conduceri nelegitime a PNL seamănă cu o formă de complicitate la trădarea interesului naţional”.

”Şi acum ţara arde şi Cîţu se ocupă să îmi ia parlamentarii la bucată, să facă tot felul de promisiuni. (...) Acum domnul Cîţu face nişte întruniri, şi-a adus aminte că are nişte grupuri parlamentare. Chiar şi grupurile parlamentare PNL nu sunt suficiente pentru învestirea unui Guvern, pentru că este nevoie de o majoritate parlamentară. (...) Să te duci la negocieri când ţara arde, când la uşă stă un sac de probleme nerezolvate, să nu propui o soluţie de rezolvare a crizei, mi se pare ceva de noaptea minţii. Parcă cineva le-a spălat creierele, parcă se duc ca orbeţii către prăpastie”, a mai spus Orban. 

”Începe să îmi fie din ce în ce mai clar că actuala conducere a PNL a trădat interesele cetăţenilor care au votat de-a lungul timpului cu PNL, că nu mai are nicio legătură cu tradiţia şi istoria PNL şi nu respectă niciun principiu şi valoare a acestui partid. Românii care cred în valorile liberale trebuie să fie reprezentaţi şi încep să mă conving din ce în ce mai mult că gaşca care se află la butoane în PNL acţionează împotriva interesului cetăţenilor României”, a menţionat Ludovic Orban.

El a continuat: ”Când voi fi convins că nu mai există nicio şansă de a reface PNL, sunt pregătit să îmi asum răspunderea de a asigura o reprezentare cinstită, onestă, loială, către toţi cetăţenii români care cred în valorile PNL, care cred într-o guvernare de dreapta. (...) Când voi lua decizia, vă voi comunica”.

Orban a fost întrebat câţi parlamentari mai are de partea sa, el precizând că ”nu are parlamentari, România are parlamentari”.

”Eu nu sunt contabil de meserie”, a afirmat el, precizând că fiecare om are propria conştiinţă şi evaluare. Întrebat dacă Florin Cîţu a reuşit să convingă parlamentari care îl susţineau pe el, Orban a spus că nu crede acest lucru, pentru că niciunul din cei care au fost de acord cu principiile fără alianţă cu PSD şi Ludovic Orban premier nu au spus altceva.

Ludovic Orban a afirmat, la finalul conferinţei, că îşi va depune miercuri demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, la ora 12.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.