Premierul Ludovic Orban a declarat că Dan Barna, liderul USR, probabil nu a citit programul de relansare economică şi i-a recomandat acestuia să citească documentul, după ce acesta afirmase că programul este unul nerealist. Orban a arătat că acest program este inspirat din ceea ce se întţmplă şi în alte ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, joi seară, la B1TV ce părere are despre declaraţiile lui Dan Barna despre faptul că programul de relansare economică este nerealist, Ludovic Orban a spus că îi recomandă lui Barna să citească documentul la care s-a lucrat ”enorm”.
 
”Cred că nu l-a citit. Îi recomand să îl citească. Este un program la care am lucrat enorm, pe care nu l-am făcut numai noi, am consultat specialişti în toate instituţiile publice, din mediul de afaceri, din mediul neguvernamental. Este un program în care am urmărit şi ce se întâmplă şi în alte ţări europene, încercând să preluăm măsurile care sunt aplicate cu succes în alte ţări. Am şi aplicat schema de ajutor de stat care s-a aprobat pentru mai multe state europene, cum ar fi Germania, care permite reducerea preţului la energia electrica pentru marii consumatori industriali, prin scăderea cu un procent din taxa de CO2 care este inclusă în factură. Această schemă a permis Germaniei să susţină companiile care au un consum mare de energie electrică. Nu e o subvenţie în sine, e o schemă de ajutor de stat”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Premierul a reiterat că programul IMM Invest este un succes, în ciuda atacurilor adversarilor politici.
 
”IMM Invest - am fost atacaţi, am fost făcuţi praf. Acum sunt peste 10.000 de companii, până acum a fost depăşit plafonul de garantare şi schema va creşte finanţarea IMM”, a precizat Orban.
 
Miercuri seara a fost prezentat ”Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”.
 
Dan Barna, liderul USR, declara că ”e un lucru bun că avem în sfârşit un program”, dar că sunt ”promisiuni generoase şi consistente dar nerealizabile”.
 
„E un lucru bun că avem în sfârsit un program. Dorinţele de acolo sunt lucruri bune, lucruri de care Romania are nevoie de 30 de ani. Sunt promisiuni generoase şi consistente dar nerealizabile. Care e magia pe care nu am descoperit-o până acum? ”, afirma Dan Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.