Prim-ministrul Ludovic Orban a explicat, întrebat vineri despre decizia aprobată în şedinţa de joi a Guvernului de a îl elibera din funcţie pe subprefectul oraşului Sibiu Rareş Macrea, că „răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Răspunsul la această întrebare îl puteţi vedea în rata de infectare. Este cel care, pe perioada cât a fost infectat cu coronavirus prefectul Sibiului, a exercitat atribuţiile de prefect. Şi a existat o solicitare clară de eliberare din funcţie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri despre subiect la vizita pe care a făcut-o alături de Nicuşor Dan la Ministerul Mediului.

Executivul a adoptat joi seara o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Sibiu de către Rareş Macrea.

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat va merge la Sibiu şi la Alba Iulia pentru a discuta cu autorităţile de acolo înainte de a se lua o decizie cu privire la carantinarea celor două municipii.

„Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a dat asigurări prim-ministrul.

Potrivit datelor furnizate joi de Grupul de Comunicare Strategică cea mai mare rată a infectărilor este în Sibiu - 7,4, urmat de Cluj - 6,99.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.