Ludovic Orban a declarat, întrebat miercuri despre solicitarea Gabrielei Firea ca Guvernul să accepte renumărarea voturilor în Capitală la alegerile locale, că nu Executivul ia această decizie. El i-a transmis primarului general în funcţie că „ar trebui să mai citească legea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu Guvernul ia această decizie. Procesul electoral se derulează sub autoritatea birourilor electorale. Ar trebui să mai citească legea”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri  la finalul BPN al PNL despre faptul că Gabriela Firea a spus că Guvernul ar trebui să accepte renumărarea voturilor, din respect pentru democraţie.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, acuză „multe nereguli” în procesul electoral şi anunţă că social-democraţii analizează posibilitatea de a cere renumărarea voturilor din Bucureşti. 

Ea a mai spus că Executivul trebuie să găsească o soluţie de renumărare a voturilor.

„Din respect pentru democraţie, cred că Guvernul trebuie să accepte să se numere din nou voturile din Bucureşti. Dacă acest guvern PNL, care a organizat alegerile, doreşte să planeze o suspiciune asupra faptului că în Bucureşti s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsească o soluţie de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen (de depunerea a contestaţiei – n.r.), este voinţa organizatorului, deci Guvernul României, să decidă numărarea voturilor în Bucureşti şi în toate cele şase sectoare. Este voinţa organizatorului”, a explicat Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.