Ludovic Orban a afirmat, întrebat despre scandalul din Guvern cu privire la proiectul care vizează programul de investiţii Anghel Saligny, că speră ca motivul real pentru adoptare să fie dezvoltarea comunităţilor locale şi nu contextul apropierii Congresului PNL, unde candidează şi premierul Florin Cîţu pentru funcţia de lider al partidului. Preşedintele liberalilor a mai precizat că este adeptul „dialogului şi găsirii unor soluţii care să fie împărtăşite de toată coaliţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prevederile legale sigur că există nişte termene pentru exprimarea avizului”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă în perioada în care era premier a fost adoptat vreodată un proiect de OUG care nu avea toate avizele de la ministere, liderul PNL a răspuns: „Nu. Noi înainte de adoptare întotdeauna avem negocieri pentru obţinerea avizelor. Premierul e cel care ia decizia până la urmă, dar sigur eu am condus un Guvern monocolor, acum suntem intr-un Guvern de coaliţie”.

El a mai explicat că procedura de avizare a proiectelor Guvernului este una mai complexă.

„Procedura de avizare e mai complexă. Trebuie să faci o analiză a actelor normative, o analiză din punct de vedere constituţional şi departamentul ajunge să semneze avizul. Eu voi face tot ce este posibil pentru a menţine această coaliţie şi pentru a adopta acest program de investiţii pentur comunităţile locale, pentru a desfiinţa SIIJ şi elimina pensiile speciale”.

Orban a adăugat că e posibil să fie adoptat proiectul privind programul Anghel Saligny dacă îndeplineşte condiţiile legale şi acordul coaliţiei.

„Eu sunt adeptul dialogului şi găsirii unor soluţii care să fie împărtăşite de toată coaliţia. Sper că motivul adoptării acestui proiect se face pentru scopul real pentru care eu m-am luptat de atâta timp şi anume pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Dacă îndeplineşte condiţiile legale şi o facem cu acordul partenerilor de coaliţie, poate fi adoptat”, a conchis Ludovic Orban.

Şedinţa de Guvern a fost supendată temporar miercuri după ce premierul Florin cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul Anghel Saligny dedicat comunităţilor locale, respectiv primăriilor, ceea ce a provocat nemulţumirea USR PLUS. Premierul Florin Cîţu a afirmat că proiectul legat de programul Anghel Saligny va trece şi nu au fost discuţii în şedinţa Executivului în care Dan Barna să fi ameninţat cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. Liderii USR PLUS acuză PNL şi în special pe premierul Florin Cîţu de încălcarea protocolului de funcţionare a coaliţiei, care prevede că agenda guvernului şi procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, a precizat surse din conducerea USR PLUS pentru News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.