Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că a discutat cu ministrul Marcel Vela înainte ca acesta să semneze acordul cu Biserica Ortodoxă, însă nu cunoştea detaliile. Orban a explicat că au fost urmărite toate reacţiile şi s-a intervenit imediat. ”Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte”, a spus Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu cunoşteam în detaliu. Am urmărit reacţiile, îngrijorările, intervenţia preşedintelui a fost clară, fermă. În urma discuţiilor pe care le-am purtat, acordul a fost modificat şi acum este în acord cu toate recomandările, iar riscurile de transmitere a virusului sunt apropae inexistente”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24, întrebat find despre acordul iniţial semnat de MAI şi BOR.

Premierul a explicat că nu a cunoscut detaliile documentului.

”Nu am intrat într-o analiză în detaliu, am avut o discuţie. Acordul mi-a fost transmis după semnare. Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte. Important e să ai reacţie şi să schimbi rapid şi s-a şi văzut reacţia imediată. Acordul a fost modificat şi aici am beneficiat de înţelegerea şi deschiderea Patriarhului Daniel”, a mai spus Orban.

Acesta a afirmat că ”încă există acest risc de infectare”.

”Fiecare român trebuie să respecte toate regulile, să aibă un comportament responsabil şi să evite orice acţiune nenecesară”, a mai spus premierul.

”La ora actuală avem un acord care respectă riguros toate condiţiile rezultate din OM, din deciziile luate de Guvern şi respectă recomandările specialiştilor epidemiologi”, a adăugat Ludovic Orban. 

Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă au încheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte. După criticile primite, inclusiv din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel încât să fie păstrată distanţa socială şi ordonanţele militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.