Premierul Ludovic Orban afirmă că dacă luni, la şedinţa de învestire a Guvernului, nu se adună cvorum, este numai vina PSD deoarece social-democraţii deţin 42% din Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Dacă nu se adună cvorum, e vina PSD. PSD deţine 42% din Parlament, înseamnă că boicotează o procedură constituţională ca atare responsabilitatea în cazul în care nu va exista cvorum este exclusiv responsabilitatea PSD”, a declarat joi, Ludovic Orban. 
Întrebat dacă Raluca Turcan este planul B ca premier, Orban a răspuns: “Iar inventaţi informaţii. Am încredere în preşedintele României că are experienţa, discernământul să ia cele mai bune decizii pentru România”.
El a mai spus că PSD are trei variante: tergiversarea procedurilor, să voteze Guvernul liberal sau să meargă la alegeri anticipate. 
“În momentul în care am anunţat obiectivul nostru de a derula procedurile constituţionale care să ducă la anticipate, nu am stabilit o dată. Atunci când va fi posibil, atunci le vom organiza. PSD are trei variante: tergiversarea, care este penibilă, o să-şi piardă şi bruma de capital pe care o mai au. A doua variantă pe care o mai au este să învestească guvernul ei, ceea ce s-ar face de râs iremediabil şi mai este varianta anticipatelor. Trebuie să înţeleagă că e o procedură constituţională, oamenii îşi doresc să îşi aleagă un Parlament reprezentantiv, un Parlament format din oameni corecţi, din oameni care să îi reprezinte cu adevărat. Nu se pot opune la nesfârşit apelând la toate tertipurile jenante la care au apelat de-a lungul timpului”, a mai afirmat Orban.
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri seară, după Comitetul Executiv, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban II. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.