Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că a fost convocat Consiliul Economic şi Social pentru avizul asupra rectificării bugetare, iar proiectul de ordonanţă a fost transmis şi către Consiliul Legislativ. ”Dacă avem îndeplinite condiţiile, vom adopta rectificarea bugetară”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într- o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dolj, despre faptul că Guvernul nu are avizul Consiliului Economic şi Social pentru rectificarea bugetară.
 
”Consiliul Economic şi Social a fost convocat pentru a da avizul. Avizul CES e unul consultativ, noi ne-am îndeplinit obligaţia legală de a transmite proiectul de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetară către Consiliul Economic şi Social. De asemenea, am transmis şi către Consiliul Legislativ. Dacă avem îndeplinite condiţiile, vom adopta rectificarea bugetară”, a spus Orban.
 
De asemenea, el a fost întrebat despre creşterea pensiilor, în condiţiile în care în rectificarea bugetară scrie că punctul de pensie va creşte cu 14% , dar nu spune nimic şi despre restul măririi de 26%, şi în câte etape se va putea face mărirea.
 
”După şedinţa de guvern voi organiza o conferinţă de presă destinată rectificării bugetare”, a replicat Orban.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.