Premierul desemnat, Ludovic Orban, cataloghează drept ”fake news” criticile premierului demis Viorica Dăncilă cu privire la faptul că grupul popularilor din Parlamentul European a trimis o scrisoare de susţinere pentru Bulgaria companiei germane, iar liberalii români nu au reacţionat. ”În luarea unei astfel de decizii nu contează factorii politici. Doamna Dăncilă, care a trecut prin Parlamentul European fără să-i rămână foarte multe urme, vine cu un fake news şi nicidecum cu o informaţie reală, certă” susţine Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia privind amplasarea investiţiei Volkswagen se ia de către conducerea companiei respective. În luarea unei astfel de decizii, nu contează factorii politici. Doamna Dăncilă, care a trecut prin Parlamentul European fără să-i rămână foarte multe urme, vine cu un fake news şi nicidecum cu o informaţie reală, certă. În ceea ce ne priveşte, garantăm că Guvernul PNL va reprezenta o garanţie pentru orice investitor serios care doreşte să investească în România şi că şansele ca o investiţie să fie realizată în România sub guvernul liberal sunt de cel puţin o sută de ori mai mari decât şansele ca această investiţie să fie realizată sub guvernul Dăncilă”, a afirmat preşedintele PNL, luni, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că politica PNL este un în favoarea investiţiilor, iar obiectivul este transformarea administraţiei într-un ”partener serios al mediului de afaceri şi al oricărui investitor”.

Potrivit lui Orban, credibilitatea PNL este mult mai mare la nivel european decât a oricărei alte fomaţiuni politice.

Ludovic Orban a adăugat că în scrisoarea PPE se susţine ideea de a investi în Uniunea Europeană, nu într-o ţară sau alta.

”Vă rog să citiţi cu mare atenţie scrisoarea! Acolo nu este vorba de a nu susşine decizia unei companii de a investi într-o locaţie sau alta ci este susşinută intenţia de a investi în cadrul Uniunii Europene. Acest subiect nu este un subiect. Decizia privind locul în care va investi o companie cum este compania Volkswagen este o decizie care va fi luată de conducerea companiei şi care nu ţine cont de diversele influenţe de natură politică”, a precizat Orban. 

Acesta a spus că, în momentul în care investeşte, o companie are în vedere ”criterii obiective” cum ar fi regim fiscal, facilităţi de transport, stabilitate legislativă sau alte tipuri de facilităţi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la DC News, că s-au făcut demersuri pentru ca grupul Volkswagen să aleagă România pentru investiţia programată.

”Noi am discutat despre acest proiect, Ministrul Comerţului a fost în Germania şi a vorbit cu cei de la Volkswagen, avem cele mai avantajoase condiţii, dar, din păcate, nu avem susţinerea necesară. Grupul popularilor susţine Bulgaria, domnul Weber a trimis această scrisoare către Volkswagen şi mă întreb: unde sunt membrii PNL? Ce a făcut preşedintele? Ne reprezinta în Consiliu, nu putea discuta cu liderul PPE pentru a susţine România? Noi am venit cu propuneri mult mai avantajoase, poate era justificat dacă Bulgaria avea condiţii mai bune, dar condiţiile noastre sunt mult mai bune. (...) O să încerc să vorbesc din nou cu liderii de la Volkswagen, o să ne batem până în ultima clipă. Dacă preşedintele nu vrea să se implice, ne vom implica noi şi sperăm că vom reuşi”, a declarat Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.