Premierul Ludovic Orban anunţă că o şedinţă de Guvern va avea loc, cel mai probabil, miercuri, printr-un sistem de videoconferinţă, pentru a participa miniştri care se află în izolare. Totodată, el a spus că între măsurile prevăzute în decretarea stării de urgenţă este cea privind posibilitatea unei rectificări bugetare înainte de termen. "Cu siguranţă vom avea nevoie de o rectificare bugetară şi vom face această rectificare bugetară imediat ce vom avea o imagine clară asupra nevoilor reale crescute", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a spus, duminică seară, într-o conferinţă de presă, că luni va fi pus în funcţiune un sistem de videoconferinţă care să permită organizarea şedinţelor de guvern fără prezenţa fizică a miniştrilor care se află în izolare.

"Cel mai probabil miercuri va vea loc şedinţa de guvern. Până miercuri pregătim primele măsuri care trebuie adoptate, pe de o parte, pentru o mai bună acţiune pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronvirus, pe de altă parte măsurile de care suntem siguri că sunt serioase şi pot oferi un sprijin real domeniilor economice afectate, de asemenea, pentru care există cu certitudine o susţinere financiar-bugetară", a declarat Orban.

El a enumerat că printre măsurile incluse în cadrul decretării situaţiei de urgenţă este şi posibilitatea rectificării bugetare înainte de termenul permis în legislaţie.

"Cu siguranţă vom avea nevoie de o rectificare bugetară şi vom face această rectificare bugetară imediat ce vom avea o imagine clară asupra nevoilor reale crescute în domeniul sănătăţii publice, în domeniul ordinii publice, în domeniul finanţării spitalelor", a adăugat premierul.

El a spus că a cerut asigurarea pentru spitale a unui buget la nivelul fie al lunii decembrie 2019, fie al lunii ianuarie, fără a mai fi condiţionat de numărul de tratamente.

Orban a afirmat că ne aşteptăm la o creştere a numărului de persoane confirmate cu coronavirus care vor necesita tratament în spitale, iar atunci scad posibilităţile de internare pentru alte boli sau tratamente.

El a mai spus că va fi nevoie de creşterea bugetului Casei Naţionale de Sănătăte, pentru plata concediilor mdicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.