Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că a avut "modestia" de a nu folosi sintagma "echipa câştigătoare" în campania internă din partid, deşi a dus echipa PNL la victorie. El reclamă "jignirile" pe care le-a suferit - şi nu din partea opoziţiei - şi transmite că în 25 septembrie "nu se alege nicio echipă câştigătoare, pe 25 septembrie se alege preşedintele Partidului Naţional Liberal".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu am avut modestia să nu pun «echipa câştigătoare», deşi, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am condus echipa Partidului Naţional Liberal la victorie, la câştig. Numai cine are ochelari de cal şi nu vrea să vadă lucrul respectiv nu vede evidenţa. Evidenţa este foarte clară: am luat partidul după în dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2016 - în care partidul a luat 20%, iar PSD a luat 46,5% în alegeri având o reprezentare parlamentară de aproape 48% în Parlamentul României - partid care era lipsit de încredere, demoralizat, destul de fracţionat, cu foarte multe probleme adunate în sine şi, printr-un efort enorm pe care le-am depus alături de colegii mei, totuşi am redat încrederea în victorie şi am obţinut succese electorale la care nimeni nu se aştepta. Eu cred că după asta trebuie măsurată activitatea, nu după aprecieri subiective. Oricum, atâtea jigniri câte am suferit în această campanie, nu din partea PSD, că PSD stă şi se uită de pe margine, cred că se bucură la fiecare postare pe care o mai face unul sau altul dintre colegii mei care neagă ei rezultatele Partidului Naţional Liberal şi mai ales superioritatea pe care a dobândit-o Partidul Naţional Liberal în încredere şi în intenţie de vot în perioada în care am condus partidul. Eu le spun simplu colegilor mei: vreţi să continuăm pe această linie, candidatura mea este la dispoziţia Partidului Naţional Liberal. Oricine gândeşte raţional ştie că pe 25 septembrie nu se alege nicio echipă câştigătoare, pe 25 septembrie se alege preşedintele Partidului Naţional Liberal la Congres. Este o competiţie între mine şi Florin Cîţu", a declarat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.
 
El a susţinut că PNL este reprezentat de oamenii care au câştigat alegerile locale, de edilii liberali, de echipa de parlamentari, dar şi de simplii membri care "nu ies toată ziua pe televiziunile naţionale", el considerând drept "lipsă de respect" atitudinea de a-i "desconsidera" pe simplii membri de partid. 
 
Orban consideră că modul de a conduce un partid conform căruia "îi rad pe cei care sunt împotriva mea" nu este "specific unui partid democratic" şi, în acest context, reclamă faptul că oameni "din baza PNL" care îl susţin îi spun că sunt ameninţaţi că şi vor pierde funcţia "pentru delict de opinie".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.