Ludovic Orban a anunţat că, în urma discuţiilor cu partenerii de coaliţie, a fost făcută o înţelegere pentru înfiinţarea Comisiei de cod electoral. Liderul PNL a mai spus că partidul îl susţine la şefia comisiei de control al SRI pe Cristian Chirteş, iar Marcel Vela va fi sprijinit de liberali să fie preşedintele delegaţiei României la Europol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am mai avut o înţelegere să existe o propunere privind înfiinţarea Comisiei de cod electoral, după discuţii cu partenerii de coaliţie. În ceea ce ne priveşte pe noi ca partid, noi ne-am votat reprezentanţii în comisiile permanente ale Camerelor reunite, reprezentanţii în cadrul delegaţiilor. Am votat şi reprezentanţii PNL care urmează să deţină funcţiile de preşedinţi în cadrul comisiilor permanente şi în cadrul delegaţiilor. În cadrul delegaţiilor am votat ca domnul Marcel Vela să fie preşedintele delegaţiei române la Europol. În privinţa Adunării parlamentare a Consiliului Europei, unde urmează să deţinem poziţia de preşedinte, am votat candidatura domnului ministrul Ionuţ Stroe. Pentru fracofonie, unde urmează să deţinem preşedinţia, am votat susţinerea candidaturii domnului deputat Florin Alexandru Alexe”, a afirmat Ludovic Orban luni la Parlament. 

Acesta a mai anunţat, referitor la comisiile parlamentare permanente, că pentru şefia Comisiei SRI va fi susţinut de către PNL senatorul Cristian Chirteş.

„În privinţa comisiilor permanente, pentru Comisia de control al SRI am votat candidatura domnului senator Cristian Chirteş, iar în ceea ce priveşte comisia comună a Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova pentru integrare europeană am votat să susţinem candidature domnului deputat Daniel Gheorghe”, a completat Orban. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.