Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Digi24, că ar fi preferat ca poziţiile publice ale unor colegi, mai mult sau mai puţin coordonate, să arate eşecul lamentabil al PSD şi ca aceştia să îşi exprime punctele de vedere în organismele statutare ale partidului. Ludovic Orban a mai spus că, precum toţi colegii lui liberali, şi el a avut dreptul să se poziţioneze după propria conştiinţă în privinţa referendumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu am ce să comentez legat de aceste acuzaţii. Ieri a avut loc un referendum care a arătat foarte clar că populaţia României a dat un vot de neîncredere în PSD şi în guvernarea PSD. Principalul responsabil pentru eşecul referendumului este PSD şi Liviu Dragnea care au încercat să confişte o temă care nu le aparţinea. În ceea ce priveşte PNL noi nu am decis poziţionarea partidului în niciun fel, lăsând deplină libertate membrilor partidului de a se poziţiona proprilor convingeri”, a declarat Ludovic Orban.

”În ceea ce priveşte poziţiile unor colegi de-ai mei, aş fi preferat ca poziţiile lor publice, mai mult sau mai puţin coordonate, să arate acest eşec lamentabil al PSD-ului şi să îşi concentreze întreaga energie pentru eforturile PNL de a scăpa România de această guvernare nocivă, care distruge imaginea României şi care produce atât rău în societatea românească. PNL este cel mai democratic, cel mai transparent partid. Este partidul care permite exprimarea opiniilor, sigur, în interioul PNL, pentru că a ieşi cu critici şi acuzaţii în public împotriva partidului nu face decât să afecteze imaginea partidului. Aş fi preferat ca punctele de vedere exprimate de către unii dintre colegii mei să fie exprimate în reuniunile organismelor statutare ale partidului”, a subliniat liderul PNL.

Despre reacţia unor colegi din PNL, după ce a votat ”Da” la referendum, Orban a comentat: "Eu cred că şi eu am libertatea, aşa cum am lăsat libertatea colegilor mei să voteze după propriile convingeri. Nu cred că în acţiunea publică un om trebuie să acţioneze împotriva propriior convingeri, ci în baza principiilor care îi călăuzesc viaţa. Faptul că sunt un om credincios, care ţine la familie, faptul că asta e convingerea mea intimă legată de subiect, nu văd să fie o mare problemă, mai ales că am făcut-o ca cetăţean şi nu am încercat să impun  punctul meu de vedere colegilor mei sau altor cetăţeni”.

Mai mulţi lideri PNL, printre care Cezar Preda, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, au postat, duminică seara, pe Facebook mesaje similare în care acuză conducerea liberală că a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.