Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Armata evaluează necesităţile pe care le are şi în funcţie de acestea se vor stabili proiectele care vor beneficia de comenzi din partea Armatei. El a precizat că este nevoie de elicoptere de atac, nu vor fi achiziţionate elicoptere de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Armata evaluează, în momentul de faţă, din punct de vedere tehnic, din punct de vedere operaţional,  valuează necesităţile pe care le are, în funcţie de evidenţierea acestor necesităţi pe care evident trebuie să o facă Armata, ţine de planurile pe care le are, de strategia, de rolul pe care îl are în dispozitivul NATO. În funcţie de asta se va stabili care sunt proiectele care vor beneficia de comenzi din partea Armatei, Dacă avem nevoie de elicoptere de atac, poate nu o să dăm banii pe elicoptere de transport”, a declarat Orban, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării.
 
Orban a explicat că orice comandă militară trebuie să plece de la o evaluare.
 
"Nu poţi să bagi pe gâtul Armatei ceea ce nu are nevoie Armata. Orice comandă militară trebuie să plece de la o evaluare care este făcută de Armată, de profesioniştii din Armată”, a mai afirmat premierul.
 
De asemenea, Orban susţine că planul de înzestrare va mări capabilităţile şi va face Armata mult mai bine integrată în dispozitivul NATO. 
 
"Are un plan de înzestrare care va mări capabilităţile şi care o va face mult mai eficientă, mult mai bine integrată în dispozitivul NATO”, a mai declarat premierul. 
 
El a spus că a avut o discuţie cu ministrul Economiei şi ministrul Apărării în privinţa folosirii offsetului. 
 
"Nu să primim mazăre pentru nişte achiziţii militare pe post de offset, offsetul să ducă în transfer de know-how, de tehnologie şi, de asemenea, prin asigurarea de capabilităţi care să poată să asigură mentenanţa pentru tancuri, pentru transportoare blindate, pentru avioane, pentru elicoptere astfel încât să dezvoltăm economic industria de apărare, industria de apărare să capete comenzi foarte stabile şi în mod evident urmărim şi un proces de integrare a tuturor dispozitivelor şi a tot ceea ce se achiziţionează de Armată, un proces de integrare cât mai mare în industria românească”, a explicat premierul. 
 
Ludovic Orban a mai afirmat că au fost multe intervenţii din partea politicului în zone unde nu trebuia să se întâmple aşa ceva. 
 
"Au fost foarte multe intervenţii din partea politicului în zone unde nu ar fi trebuit să fie intervenţii din partea politicului. Ceea ce am discutat este ca Ministerul Apărării să revină într-o funcţionare normală, în cadru legal, în care toate activităţile care se desfăşoară, toate procedurile să fie în conformitate cu legea, în conformitate cu nevoile armatei şi cu nevoile de apărare ale României”, a mai spus Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.