Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Digi24, că înfiinţarea unui nou partid de către fostul premier Dacian Cioloş ar fi ”o decizie neinspirată” întrucât ar conduce la o fărâmiţare suplimentară a spectrului politic din afara PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi o decizie neinspirată din partea domnului Cioloş să se apuce să mai construiască un partid pe dreapta sau în zona ne-PSD. Ar fi o fărâmiţare suplimentară”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă există riscul ca un eventual partid fondat de către Dacian Cioloş să reducă electoratul PNL, Orban a răspuns negativ. ”Nu cred că ar lua voturi de la PNL. Poate ar reuşi să reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternie din punct de vedere numeric”, a estimat liberalul.

În privinţa intrării în PNL a lui Cioloş, Orban a spus că nu l-a mai invitat pentru că deja există o invitaţie făcută. ”Ştie că este invitat aşa că poate oricând să se înscrie în PNL”, a precizat Orban.

Fostul premier Dacian Cioloş l-a felicitat, pe 17 iunie, pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL, dorindu-i inspiraţie în "efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România are atâta nevoie".

"Îl felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL. Îi doresc mult succes şi inspiraţie în efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România şi scena politică au atâta nevoie", scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat, în cadrul Congresului în care a fost ales preşedinte, că nu va accepta ca niciun stranier să fie titularizat pe o funcţie pe care PNL poate să numească oameni „merituoşi” din rândul liberalilor, chiar dacă l-ar chema „Dacian”.

„Niciun stranier care să fie titularizat pe o funcţie pe care PNL poate să depună candidat sau să numească în locul celor merituoşi din PNL, chiar dacă l-ar chema Dacian. Şi aici vă spun un lucru: există mii de Dacieni Cioloş în PNL care, în schimb, nu au avut norocul lui să fie spijiniţi ca ministru, ca şi comisar european, ca şi prim-ministru, ca şi candidat de prim-ministru din partea PNL şi el să nu vină în PNL, să se întoarcă cu spatele la noi”, a afirmat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.