Premierul desemnat, Ludovic Orban, acuză PSD că lasă ţara într-o situaţie foarte dificilă din punct de vedere financiar, spunând că există multe instituţii, între care şi Ministerul Sănătăţii, care nu au bani pentru funcţionare până la sfârşitul anului. "Aproape în fiecare sector există cel puţin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei le-au pregătit cu premeditare şi, de fapt, încearcă să le pună în cârca noastră de pe acum", susţine liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul desemnat afirmă că există insituţii publice care nu au buget asigurat pentru a funcţiona până la finele acestui an. 
 
"Vă spun foarte limpede, există ministere, agenţii, instituţii guvernamentale, care au bani numai până în luna noiembrie şi care nu au bani să închidă anul", le-a spus Ludovic Orban membrilor PNL din regiunea Muntenia reuniţi, vineri, la un miting electoral la Piteşti.
 
"Nu mai au bani să plătească salariile. Vă dau un exemplu. Ministerul Sănătăţii şi-a prevăzut banii numai pe 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asigurăm resursele financiare, aruncăm în aer finanţarea spitalelor, aruncăm în aer programele de sănătate publică, aruncăm în aer o mulţime de cheltuieli vitale pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. PSD-ul nu a avut grijă de aceşti oameni şi nu a prevăzut banii respectivi. La ora actuală foarte multe autorităţi locale, din cauza jafului făcut doi ani consecutiv din bugetele locale şi ale transferului plăţilor sociale sunt în situaţia în care rămân fără bani de ajutoare pentru persoanele cu dizabilităţi, fără bani de salariile asistenţilor personali pentru persoanele cu dizabilităţi, rămân fără bani pentru cheltuielile curente, pentru iluminat public, pentru căldură în şcoli, pentru tot ceea ce e necesar, pentru a asigura cât de cât servicii decente şi de calitate pentru cetăţenii lor. Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere. Aproape în fiecare sector există cel puţin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei l-au pregătit cu premeditare şi, de fapt, încearcă să le pună în cârca noastră de pe acum", a mai afirmat Orban.
 
Acesta a precizat că guvernul liberal preia ţara "într-un moment extrem de dificil”, în care deficitul bugetar, conform execuţiei oficiale la 9 luni de zile este 2,6%, în condiţiile în care angajamentul de deficit bugetar este 3%. 
 
"Anul trecut, conform execuţiei bugetare, deficitul bugetar era de 1,6% şi bugetul s-a închis pe 3%. Gândiţi-vă la cât va ajunge deficitul bugetar şi asta în ce condiţii, în condiţiile în care nu s-a rambursat TVA-ul de 3 luni de zile. Rambursările de TVA pe lună fiind de aproximativ 2 miliarde pe lună, în condiţiile în care nu s-au făcut plăţi pe PNDL, în valoare de miliarde, în condiţiile în care nu s-au făcut plăţi pe o mulţime de angajamente, care ar fi trebui să se facă plăţi, iar ei le-au amânat în mod intenţionat, ca să nu apară în execuţia bugetară la nouă luni”, a mai spus Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.