Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi seară, după şedinţa coaliţiei, că s-a convenit asupra formei ordonanţei de urgenţă prin care se permite ajustarea valorii contractelor pentru lucrări de investiţii, în funcţie de preţul materialelor de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a afirmat că în şedinţa coaliţiei s-a discutat şi subiectul OUG care să permită ajustarea valorii contractelor pentru lucrări de investiţii care sunt în derulare.

"Practic, am stabilit ca pentru toate lucrările din bugetul de stat sau bugetele locale să existe o formulă de indexare a valorii contractelor care să ţină cont de evoluţia preţurilor la materialele de construcţie, urmând ca pentru proiectele care sunt finanţate din fonduri europene să se folosească sistemul de ajustare care este prevăzut în Hotărârea de Guvern 1, negociată la nivel european. Deci vestea bună este că am convenit asupra unei forme a ordonanţei de urgenţă astfel încât să permitem ajustarea valorii contractelor, care se va face la fiecare situaţie de lucrări care este depusă în baza lucrărilor efectuate, în funcţie de evoluţia preţului la materialele de construcţie, indiferent că este vorba de creştere ale preţului materialelor de construcţie sau de scăderi", a explicat liderul PNL.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila anunţa, recent, că va prezenta coaliţiei şi Guvernului un proiect de act normativ care să rezolve probleme creşterii preţurilor la materialelor de construcţii. El explica faptul că este vorba despre o formulă de calcul bazată pe indici ai INS care va fi aplicată la fiecare depunere de factură, pe baza unui act adiţional încheiat cu beneficiarul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.