Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că rapoartele privind televiunea şi radioul public nu aveau toate avizele de la comisiile parlamentare şi, în şedinţa de marţi a birourilor permanente reunite au fost stabilite noi termene pentru ca acestea să fie avizate. Astfel, comisiile de cultură au termen până la 31 martie să emită rapoartele. El a adăugat că a fost prelungit şi termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am stabilit două noi termene. Am constatat că rapoartele televiziunii şi radioului public nu fuseseră trimise pentru aviz la comisiile de buget-finanţe, conform procedurii legale. Adică în vechea legislatură, când birourile permanente reunite au primit raportul, nu l-au trimis decât spre comisia de cultură şi nu au sesizat avizele de buget-finanţe. Practic noi astăzi am îndreptat această eroare. Am sesizat şi comisiile de buget-finanţe pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, şi comisiile de cultură au primit un nou termen de finalizare a raportului în data de 31 martie – TVR şi Radio”, a explicat Ludovic Orban, marţi la Parlament. 

Liderul PNL a adăugat că a fost prelungit şi „termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice privitor la procedura iniţiată de revocarea Avocatului Poporului”.

Avocatul Poporului Renate Weber a afirmat, recent, că discuţiile despre revocarea sa „lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”.

Ea a mai declarat că că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: „Au bâuguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.