Liberalul Ludovic Orban susţine că a aflat cu stupoare despre faptul că PSD a uitat că Iaşiul este capitala Moldovei, întrucât şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova va avea loc la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi, "locul natural” pentru o asemenea reuniune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, programată pentru 23 martie, ar fi trebuit să aibă loc la Iaşi, şi nu la Piatra Neamţ, el calificând acest lucru drept o greşeală politică.

"Am aflat cu stupoare că PSD a uitat care este capitala Moldovei. Această şedinţă comună de guvern nu are loc la Iaşi, care este locul natural unde ar trebui să se desfăşoare, ci a fost mutată la Piatra Neamţ. Consider o gravă jignire pentru Iaşi şi pentru ceea ce înseamnă istoria Iaşiului de-a lungul istoriei. O consider o gravă greşeală politică a guvernului", a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a afirmat, miercuri, că pe 23 martie municipiul Piatra Neamţ va găzdui o şedinţă bilaterală a guvernelor României şi Republicii Moldova.

Arsene a spus că este "o cinste şi o onoare” pentru oraş ca o reuniune importantă să aibă loc la Piatra Neamţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.