Premierul Ludovic Orban a anunţat sâmbătă, că alegerile locale rămân pe data de 27 septembrie şi nu vor fi amânate şi că doar PSD se putea gândi la amânarea acestora, precizând că social-democraţilor le este frică de alegeri şi îşi imaginează că vor rămâne la putere dacă nu are loc acest scrutin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a fost întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, dacă alegerile locale rămân la data anunţată. 
“Cu siguranţă. 27 septembrie. Am văzut declaraţiile năstruşnice ale liderului PSD privitoare la o posibilă amânare a alegerilor. Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ţine fără niciun fel de probleme în data de 27 septembrie. Am pregătit ordinul comun al ministrului Afacerilor Interne, al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, un ordin prin care să asigurăm măsuri de protecţie sanitară pe toată perioada derulării campaniei electorale şi de asemenea în ziua votului, în cursul procesului de votare”, a afirmat premierul
El a precizat că numai PSD se putea gândi la amânarea alegerilor şi că social-democraţilor le este frică de acestea.  
“De altfel, s-au depus candidaturile, cred că astăzi rămân definitive toate candidaturile, cum să amâni alegerile? Numai PSD se putea gândi la aşa ceva. Sigur că le e frică de alegeri şi îşi imaginează că pot să mai rămână la putere neţinând alegeri. Majoritatea cotrolată de PSD în Parlament a mai făcut o boacănă, au votat o lege prin care au hotărât ca parlamentarii să decidă data alegerilor parlamentare. Adică parlamentarii al căror singur interes este să-şi prelungească cât mai mult mandatul să hotărască ei când vor fi alegeri. Păi dacă ar fi după PSD-iştii din Parlament, ei nu ar mai vota niciodată alegeri, ca să rămână în Parlament. Sigur că le-am atacat la Curtea Constituţională această inepţie, sigur că atunci când va impune Constituţia şi legea, Guvernul va stabili şi data alegerilor parlamentare aşa cum este normal”, a explicat Ludovic Orban.

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a invitat pe miniştrii de resort să vină, săptămâna viitoare, în Parlament şi să simuleze cum ar decurge votul într-o secţie de votare. Liderul PSD cere Guvernului să demonstreze astfel cât de bine pregătit este pentru alegerile locale din 27 septembrie.

„Vom vedea săptămâna viitoare, poate Guvernul, miniştrii de resort, cei responsabili cu alegerile locale să vină în Parlament şi să facem simularea unei secţii de vot şi să ne demonstreze cât de bine pregătiţi sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranţă şi să vină la vot, deoarece administraţiile locale trebuie să fie legitime şi trebuie votate de cât mai mulţi oameni”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, după ce a fost ales preşedinte al PSD în Congresul partidului.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.