Gabriel Oprea a trimis o scrisoare Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, în care le cere membrilor comisiei să solicite acordul prealabil al organului judiciar competent în vederea audierii sale în Parlament, având în vedere că a fost audiat la PÎCCJ, în calitate de martor, cu privire la acelaşi subiect, într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Referitor la solicitarea dumneavoastră de a mă prezenta în faţa Comisiei parlamentare, vă aduc la cunoştinţă că în luna aprilie 2017 am fost audiat în calitate de martor la PÎCCJ cu privire la acelaşi subiect, într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem”, îşi începe scrisoarea Gabriel Oprea.

El solicită membrilor comisiei să ceară acordul prealabil al organului judiciar competent în vederea audierii mele.

„Faţă de împrejurarea că sunt subiect procesual într-o cauză penală, în sensul art. 34 Cod procedură penală şi dat fiind caracterul nepublic al procedurii judiciare impus de art. 285 alin, 2 din acelaşi Cod, pentru a preveni eventuala încălcare a caracterului nepublic al procedurii de urmărire penală în care am fost solicitat să dau declaraţie în calitate de martor, vă supun atenţiei necesitatea solicitării de către dumneavoastră a acordului prealabil al organului judiciar competent în vederea audierii mele”, a conchis Gabriel Oprea.

El ar fi trebuit să fie audiat în această dimineaţă în cadrul comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale continuă, miercuri, seria audierilo,r fiind aşteptaţi fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu şi fostul senator Anghel Iordănescu. În cursul acestei dimineţi, Gabriel Oprea urma să confirme dacă va veni la audieri sau urmează să fie stabilită o nouă dată.

În 24 aprilie, Parchetul instanţei supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidenţiale din 2009 şi face cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ancheta fiind începută după informaţiile făcute publice de Dan Andronic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.