Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a declarat, referindu-se la afirmaţiile liberalului Ionuţ Stroe care a precizat că e riscant proiectul social-democraţilor prin care să reglementeze piaţa energiei, că un astfel de enunţ este lipsit de logică. Acesta propune PNL să accepte faptul că singura soluţie viabilă este reglementarea temporară a preţului energiei şi gazelor. „Românii nu mai au timp de fandoseli politice, ci vor soluţii urgente pentru a fi convinşi că vor plăti preţuri decente la facturile de energie şi gaze”, a adăugat Oprea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Înţelegem că unora dintre colegii de la PNL le este greu să accepte că liberalizarea pieţei, pusă în practică de ministrul Virgil Popescu a fost un eşec de proporţii. Însă, le propunem să nu mai stea încremeniţi în trecut şi să privească alături de noi spre viitor, adică să accepte că singura soluţie viabilă este reglementarea temporară a preţului energiei şi gazelor. Altfel, declaraţii de genul celei de azi a purtătorului de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, îl pun pe premierul Ciucă într-o situaţie extrem de delicată faţă de români”, a scris Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD a adăugat că Ionuţ Stroe are enunţuri lipsite de logică, unele prin care PNL nu rezolvă nimic.
 
„Cu enunţuri lipsite de logică de genul «e destul de riscant ca la câteva săptămâni de la adoptarea unei OUG privind energia, să vii acum cu o propunere de reglementare a pieţei. Eu ştiu că au existat propuneri pentru reglementarea pieţei de energie, însă nu au venit din partea PSD, ci din partea furnizorilor din piaţa. Nu însemna revenirea la o piaţă reglementată, ci o posibilă îmbinare a propunerilor de reglementare cu acea OUG», precum a domnului Stroe, PNL nu rezolvă nimic. Românii nu mai au timp de fandoseli politice, ci vor soluţii urgente pentru a fi convinşi că vor plăti preţuri decente la facturile de energie şi gaze”, a completat Oprea. 
 
Reacţia lui Ştefan Radu Oprea vine în contextul în care, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, la Parlament, despre anunţul PSD privind ordonanţa pe energie, că a înţeles că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieţei, iar dacă îşi doresc acest lucru trebuie să vină în cadrul coaliţiei. E riscant să vii cu o asemenea schimbare bruscă, la nici două sau trei săptămâni de la intrarea în vigoare a unei ordonanţe de urgentă, a mai spus Stroe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.