Acum, că au trecut alegerile, s-au răcorit minţile mai înfierbântate, să vă spun şi mesajul unuia care nu a fost la vot. Ieri a fost o zi frumoasă, am profitat de ea, nu m-am uitat la televizor. Pe seară, când am intrat pe Facebook, eu şi alţii ca mine ne-am trezit insultaţi de o mulţime de oameni pentru că nu înţelegem semnificaţia votului şi acuzaţi că suntem laşi şi puturoşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Am muncit mult mai mult decât mulţi din ţara asta, iar de informat, sunt mult mai informat decât majoritatea celor care mă înjură. Şi n-am votat tocmai pentru că sunt informat. Am văzut listele candidaţilor şi m-am considerat insultat. O adunătură de indivizi cu probleme nu atât penale, cât de defazare istorică: stângişti nostalgici, stângişti hipsteri, stângişti-care-vor-doar-la-ciolan-nu-contează-de-la-ce-partid, hoţi dovediţi, hoţi nedovediţi, geto-daci care urăsc faptul că Dacia a fost cucerită de români, geto-daci care urăsc ungurii-niciunul de calitate măcar decentă (vorbesc de sectorul meu şi de capitală).
Democraţia nu înseamnă doar vot, ci şi candidaţi - că drept de vot aveam şi pe timpul lui Ceauşescu, candidaţi nu aveam. Când pe foaie ai două mari partide, ambele de stânga, şi un candidat aşa-zis anti-partide, tot de stânga, nu am avut nicio şansă. Şi nu, nu mai vreau să aleg dintre două rele. Dacă toate sunt rele, cea mai decentă variantă este boicotul.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Până la urmă, alegerile au fost un boicot - când 2 din 3 votanţi din Bucureşti, oraşul cu cei mai prosperi locuitori din România, au refuzat să voteze, problema nu e la ei, ci poate la ceilalţi.
În logica celor care ne insultă, şi noi i-am putea acuza pe cei 33% care au votat de trădare - au făcut jocul politicienilor, le-au dat o legitimitate pe care nu o meritau. O prezenţă de sub 2% ar fi transmis un mesaj.
Pentru mine, rezultatul alegerilor nu e deloc surprinzător. Ideologii votului anti-corupţie nu le oferă, în realitate, oamenilor nimic în schimb, nici măcar candidaţi credibili, şi până nu le vor oferi ceva, cei mai mulţi dintre cei care merg la vot vor vota candidaţi care îi reprezintă - şi sunt două mari categorii de votanţi în România: rentieri vs. jefuiţi.
Oamenii simpli simt instinctiv că cel mai mare hoţ în ţara asta este statul, cu armatele sale de funcţionari care le iau bani şi nu le oferă nimic în schimb -autostrăzile nu există, drumurile sunt proaste, spitalele publice sunt periculoase pentru sănătate şi populate cu personaje uneori de un cinism incredibil, învăţământul de stat e o afacere care îi costă o avere pe părinţi, primăriile sunt nişte clădiri unde eşti obligat să dai şpagă ca să obţii nişte aprobări inutile.
Contractul social din România este constituit integral din clauze abuzive.
Statul e o afacere pentru extras rente cu forţa pentru bugetari şi pensionari pe spinarea celorlalţi, care nu sunt nici pensionari, nici bugetari. De aceea şi PSD are bazinul acesta sigur, dar fundamental minoritar, al rentierilor-bugetari (plus angajaţi la companii de stat) şi pensionari. Însă ceilalţi, jefuitii de către stat, nu sunt reprezentaţi acum de nimeni - pentru că în România nu există, de fapt, un partid de dreapta. PNL este un PSD care e în afara PSD, atât. La putere, PNL se comportă la fel ca PSD, doar cu alţi oameni. Nicuşor Dan e şi el un băiat de stânga, ne propune un fel de sărăcie mai egalitară - nu am văzut la el nicio brumă de viziune. A fi cinstit nu e o calitate suficientă-mai trebuie să ştii şi cu mingea ca să te numeşti fotbalist. Aşa că mersi, dar nu!
Când vom avea un partid de dreapta, care să propună reducerea drastică a funcţionărimii, dereglementare - inclusiv eliminarea avizelor inutile - privatizarea companiilor de stat, eliminarea rentelor din economie etc, atunci da, poate voi merge să votez.
Până atunci, am lucruri mai interesante de făcut decât să ofer legitimitate politicienilor. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.