Olguţa Vasilescu a fost propusă oficial de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici a fost nominalizat la postul de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD. Decizia a fost luată în unanimitate. Liviu Dragnea a declarat că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a precizat că, în opinia sa, ”Olguţa Vasilescu e calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînţeles nu în acelaşi timp”.

”Am trimis deja deciziile de revocare a celor doi miniştri. Bineînţeles că acum trimit numirea. Eu sper ca ceea ce solicită un prim-ministru al României să fie luat în seamă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

În legătură cu refuzul lui Lucian Şova şi Paul Stănescu de a demisiona din funcţiile din Guvern, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliştilor că ar trebui să-i întrebe pe aceştia de ce nu demisionează.

Întrebată de ce s-a abţinut în CEx pentru ca Paul Stănescu să plece din Guvern, Dăncilă a răspuns că aceasta a fost opţiunea sa, dar că ea trebuie să se supună votului politic.

Liviu Dragnea a susţinut că respingerea numirii Olguţei Vasilescu ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

”Ne-am obişnuit cu dl Iohannis să facă orice, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei”, a spus Dragnea, întrebat dacă este de părere că preşedintele ar putea respinge numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale.

”În cazul în care refuză, vom acţiona constituţional. O să ne întâlnim şi o să stabilim ce facem. (...) În situaţia din România, bineânţeles că întotdeauna avem cel puţin două planuri”, a mai spus liderul PSD.

Olguţa Vasilescu a spus că şi-a dorit Ministerul Transporturilor pentru că ştia că acolo este nevoie de ”un om foarte ferm, care să urnească lucrurile”.

Ea a susţinut că şi-a îndeplinit în proporţie de 97% obiectivele la Ministerul Muncii, iar în următorii doi ani noul ministru nu va avea altceva de făcut decât să urmrească derularea programelor.

Întrebat dacă Olguţa Vasilescu reprezintă un pericol pentru el în PSD, Liviu Dragnea a răspuns ironic că ”orice femeie din PSD reprezintă un pericol pentru orice bărbat din PSD”.

”Nu reprezintă niciun pericol, pentru mine reprezintă un pericol, pentru mine ca preşedinte al partidului, reprezintă pericol cei care sunt în diverse funcţii în diverse instituţii şi care împreună au făcut o organizaţie subterană şi cu care ne batem în continuare. În interiorul partidului nu există pericol pentru mine, pentru că încă n-am ajuns la bătăi sau alte lucruri”, a mai declarat Dragnea.

El a mai spus că CEx aşteaptă de la cei doi miniştri propuşi pentru remaniere ”demisiile de onoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.