Ministrul demisionar al Muncii Lia Olguţa Vasilescu spune că mai multe proiecte ale miniştrilor demisionari din Guvernul Grindeanu au fost blocate la Palatul Victoria încă din luna mai, acuzând o coordonare "foarte proastă" a premierului Sorin Grindeanu. Ea susţine că liderii PSD au realizat acum că aceste blocaje au intervenit deliberat, pentru a nu fi pus în aplicare programul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din ministerul meu toate proiectele de ordonanţă au ieşit, dar au fost blocate în avizare alte ministere din cauza coordonării foarte proaste. Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este unul dintre punctele cheie ale programului de guvernare. Ar fi trebuit să fie implementat până la această dată. Ministrul Economiei nu are nicio vină că nu a fost implementat, pentru că el a transmis premierului întregul pachet încă din luna mai, ori până acum nu am mai auzit nimic de la premier ca să-l transforme într-o ordonanţă de urgenţă. A fost clar că au intervenit foarte multe blocaje, acum ne dăm seama că deliberat, ca să nu se pună în aplicare programul de guvernare, din păcate. De la începutul lunii mai ne-am dat seama că programul de guvernare este aproape blocat, în sensul că noi trimiteam măsurile, trebuia luate decizia politică, respectiv transformarea în Ordonanţă de Urgenţă, iar mai departe totul era blocat”, a declarat Olguţa Vasilescu, duminică, la Craiova. 

Ea mai susţine că mai mulţi miniştri, între care ministrul Transporturilor şi vicepremierul Sevil Shhaideh, s-au plâns că premierul Sorin Grindeanu nu mai obişnuia să le răspundă la telefon celor ale căror proiecte de ordonanţă de urgenţă aşteptau adoptarea în Guvern.

"Ministrul Transporturilor, de exemplu, pentru autostrada, putem să-i spunem autostradă, Piteşti – Craiova ar fi trebuit să lucreze acum după altă legislaţie, după legea achiziţiilor strategice. Asta însemna nişte termene mult mai scurte. Nu a putut să organzieze licitaţie după această lege, pentru că nu a avut legea. Legea fost blocată. Nu i se mai răspundea la telefon de către premier. De foarte multe ori a încercat să-l sune, să ia legătura să îi explice că are o problemă, premierul nu i-a răspuns la telefon. Doamna Sevil Shhaideh i-a spus în mai multe rânduri că trebuie să deblocheze ultima condiţionalitate pe care o avem la Comisia Europeană, pe care o avem pentru absorbţia de fonduri europene şi vrea să participe la discuţia cu domnul Junker şi cu doamna Corina Creţu atunci când vin în România. Nu-l costa nimic pe premier ca lângă el să apară şi vicepremierul României şi ministrul care are în sarcină şi în coordonare fondurile europene, să fie prezent la această masă să spună care problemele pe care le are. Nu a fost invitată doamna Sevil Shhaideh", a mai afirmat ministrul demisionar al Muncii.

Ea a mai spus că fiecare ministru a avut o problemă şi că inclusiv ea a întâmpinat blocaje la legea salarizării.

"Au intervenit tot felul de blocaje şi a trebuit s-o transmit Parlamentului României. De altfel, legea s-a şi lucrat la partid în proporţie de 90%”, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Duminică dimineaţ[, filiala judeţeană Dolj a Partidului Social Democrat s-a reunit într-o şedinţă a Biroului Executiv Judeţean lărgit, fiind adoptată decizia ca toţi parlamentarii organizaţiei să semneze moţiunea de cenzură care va fi depusă împotriva premierului Sorin Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.