Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu susţine că în România s-a creat "un precedent periculos" în momentul în care soţia şefului statului nu s-a prezentat la DNA, Vasilescu afirmând că "asta cred că ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ştiţi ce mi se pare mie foarte periculos, faptul că s-au creat o serie de precedente. Precedentul că o persoană este chemată la DNA şi refuză să se prezinte şi prima oară şi a doua oară şi asta cred că ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici, ci toţi oamenii din România, din moment ce soţia preşedintelui şi-a permis asta. Şi iarăşi un precedent periculos s-a consumat astăzi prin refuzul preşedintelui Iohannis de a pune în aplicare o decizie a Curţii (Constituţionale - n.r.) care sună şi cu expresia de îndată. Deci asta înseamnă de acum înainte orice preşedinte (...) să spună dom-le dacă s-a creat precedentul că nu se respectă deciziile Curţii Constituţionale, de ce aş face-o eu şi n-aş încălca şi eu voit Constituţia şi deciziile Curţii de fiecare dată când am chef şi nu-mi place mie?", a spus Vasilescu vineri, într-o intervenţie la România Tv.

Vasilescu a spus, răspunzând unei întrebări, că România nu mai poate fi considerată stat de drept în momentul în care şeful statului nu respectă deciziile CCR.

Olguţa Vasilescu, a cărei numire a fost refuzată de către preşedinte în guvernul format după cea mai recentă remaniere, a mai afirmat că "la noi nici măcar nu se mai mimează democraţia".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.