Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, marţi, la Parlament, că deocamdată păstrează funcţia de deputat, urmând să aibă o discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în acest sens, precizând că va face ceea ce i se cere deoarece este ”un soldat disciplinat al partidului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, la centrul de primire a deputaţilor nou aleşi.

Chestionată ce ar prefera între funcţia de primar şi cea de deputat, vicepreşedintele PSD a spus: ”E o diferenţă foarte mare între Legislativ şi Executiv pentru că putem să considerăm administraţia locală un Executiv în sensul că aici vorbeşti şi faci legi, în partea cealaltă, construieşti”.

Primarul municipiului Craiova a ţinut să sublinieze că legislaţia care priveşte autorităţie locale este ”varză”.

”Nu pot să nu remarc faptul că legislaţia care priveşte autorităţile locale este varză la ora actuală. Sunt şapte legi care se bat cap în cap, 14 păreri de jurişti. Este aproape imposibil la ora actuală să te descurci în hăţişul administrativ din cauza legislaţiei foarte proaste care trebuie corectată. Dacă vin (în Parlament - n.r.), în mod sigur voi corecta această legislaţie. M-am apucat deja, împreună cu toţi colegii mei primari de la Asociaţia Municipiilor din România, am dat proiecte de lege către Legislativ, nu am înţeles niciodată de ce au fost blocate. Acum ne-a venit Codul administrativ de la Guvern, pe ultima sută de metri am văzut că toate aceste propuneri pe care noi le-am făcut au fost luate în considerare şi există în noul Cod administrativ, dar nu ştiu cum va trece”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Întrebată în continuare ce funcţie îşi doreşte să păstreze, Lia Olguţa Vasilescu a spus că cea de primar.

De asemenea, social-democrata a susţinut că vrea să voteze noul Guvern, indiferent că rămâne primar sau nu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.