Fostul preşedinte al AEP Octavian Opriş a declarat marţi, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al instituţiei la vremea respectivă, avea „o afinitate” pentru PDL şi Traian Băsescu, în biroul acesteia existând chiar şi un portret cu fostul preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Situaţia asta a fost foarte larg difuzată pentru că un membru, vicepreşedinte al AEP, a fost surprins de oameni de presă la o chermeză, la o întrunire cu cei din zona unui partid politic, PDL, cu Traian Băsescu, parcă era acolo şi fiica sa. Asta este conduita pe care a avut-o Ana Maria Pătru, ea nu se sfia niciodată să arate afinităţile pe care le are cu zona PDL şi cu Traian Băsescu, chiar în biroul ei avea şi un portret cu Traian Băsescu. Sigur că îi era recunoscătoare, pentru că el a numit-o din partea Preşedinţiei”, a precizat Octavian Opriş, întrebat cum ar putea crede în echidistanţa Anei Maria Pătru şi în corectitudinea AEP, în condiţiile în care aceasta a participat la o întâlnire de partid.

Fostul preşedinte al AEP a susţinut că i-a atras atenţia Anei Maria Pătru în legătură cu atitudinea acesteia faţă de PDL.

„I-am atras atenţia, dar, fără îndoială, că era tardiv, spunându-i de specializarea pe care o are, dacă conştientizează că această calitate impune anumite restricţii în ceea ce priveşte relaţiile personale, relaţiile sociale, nu mai spun relaţiile politice care au o conotaţie cu totul aparte. Asta este conduita pe care a avut-o. În ce priveşte actele de gestionare a mecanismului electoral, acolo ca să te bagi trebuie să şi şti (...). Ăsta a fost episodul cu Ana Maria Pătru când a fost surprinsă la banchetul de la restaurantul respectiv”, a subliniat Opriş.

Întrebat dacă a considerat că este în regulă ca Ana Maria Pătru să continue să gestioneze următoarele alegeri, el a spus: „Ca să nu mai gestioneze trebuia să nu mai aibă calitatea respectivă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.