Cristian Ghinea a depus jurământul ca ministru al Fondurilor Europene în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, lucrurile nu au evoluat în direcţia dorită şi suficient de repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către Cristian Ghinea, că modul în care a fost tratată problema absorbţiei fondurilor UE a fost una dintre cele trei nemulţumiri pe care le-a avut faţă de activitatea guvernului Cioloş. ”Asta a fost una dintre nemulţumrile mele, că pe zona fondurilor europene lucrurile nu s-au mişcat cum a trebuit”, a spus Iohannis.

Preşedintele a invocat gestionarea defectuoasă a problemei în exerciţiul bugetar precedent al UE, 2007-2013, ce a dus la un nivel relativ scăzut al absorbţiei. ”Am avut o experienţă nu neapărat nefericită, dar care ne-a arătat că unele lucruri trebuie rezolvate repede, iar altele gândite mult mai profund decât la prima vedere”, a spus Iohannis.

El a precizat că şi premierul Cioloş are aceeaşi opinie în ce priveşte necesitatea accelerării nivelului absorbţiei. ”O parte din munca ce trebuia făcută s-a făcut, însă lucrurile nu s-au mişcat suficient de repede. Mai mult decât evident, acelaşi lucru l-a văzut şi primul-ministru (...) Ştiţi ce trebuie făcut, cum trebuie făcut şi cu cine trebuie făcut”, i-a mai spus Iohannis lui Ghinea.

Celelalte două nemulţumiri faţă de Guvern pe care le-a menţionat preşedintele sunt legate de modul în care s-a lucrat la Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor şi la situaţia conflictuală de la Opera Naţională din Bucureşti.

Cristian Ghinea a fost propus, marţi, ca ministru al Fondurilor Europene, în locul Aurei Răducu, de către premierul Cioloş, iar preşedintele a aprobat propunerea

Ghinea a studiat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a făcut un master la London School of Economics. După întoarcerea în ţară, a fost printre fondatorii think tankului Centrul Român de Politici Europene. În paralel, a avut o carieră ca publicist, scriind pentru ”Dilema Veche”, ”România Liberă” şi ”Cotidianul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.