Nouă substanţe noi au fost introduse pe lista medicamentelor compensate sau gratuite de care vor putea beneficia bolnavii cu stent, cei care se află în tratament ambulatoriu pentru boli transmisibile, bolnavii cu psoriazis cronic sever, cu mielom multiplu, dar şi pentru cei care au diabet zaharat, conform unei hotărâri aprobate miercuri în şedinţa de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această măsură are scopul să asigure accesul la tratament cu medicamente noi inovative, pentru cât mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni la care nu există metode de tratament satisfăcătoare. Cele nouă medicamente nou introduse în lista celor prescrise sunt medicamente de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli în regim de compensare de 100% din preţul de referinţă”, explică Guvernul.

Astfel, de aceste medicamente beneficiază bolnavii cu proceduri intervenţionale percutane, numai după implantarea unei proteze endovasculare (stent), bolnavii care se află în tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli transmisibile, prin subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecţie HIV/SIDA, bolnavii cu psoriazis cronic sever (plăci), bolnavii cu mielom multiplu, dar bolnavii cu diabet zaharat, înscrişi în programul naţional.

Executivul precizează că în anul 2017 se estimează că decontarea va fi făcută din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.