Membrii guvernului Grindeanu au venit, miercuri seara, la Palatul Victoria pentru a participa la prima şedinţă a noului Executiv, cu trei microbuze în care se aflau şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Unul dintre miniştri, Toma Petcu, ministrul Energiei, s-a împiedicat şi a căzut pe treptele de la intrarea în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primii care au coborât din cele trei microbuze au fost premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Ei au fost întâmpinaţi la intrare de către Dacian Cioloş care i-a însoţit în clădirea Guvernului.

În timp ce urca pe scări, unul dintre miniştri, Toma Petcu, s-a împiedicat şi a căzut, însă a reuşit să se ridice repede. 

Prima şedinţă a guvernului Grindeanu va începe în jurul orei 21.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului. Parlamentarii au acordat încrederea cabinetului cu 295 de voturi ”pentru” şi 133 ”împotrivă”.

Noii miniştri au deus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.

La ceremonie au mai fost  prezenţi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi consilierii din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Ceremonia a început cu intonarea imnului naţional.

Decretul de numire a noului Guvern a fost semnat de către preşedintele Klaus Iohannis cu puţină vreme înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.