Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va avea loc o dezbatere pe bugetul de anul acesta, iar pentru început vor fi cuprinse, la investiţii, doar proiectele deja demarate, urmând ca pe parcursul anului să aibă lor mai multe rectificări bugetare în cadrul cărora vor fi cuprinse alte proiecte care vor avea şi finanţări europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vreau să facem o dezbatere pe buget şi am şi început-o. Am avut două şedinţe ieri şi alaltăieri, la care am discutat cu consilierii generali dar şi cu ONG-urile, ne-am uitat la ce ne propun Direcţiile. A fost foarte constructiv. Apoi, vreau ca banii pe care nu-i cheltuim, să-i cheltuim într-o direcţie, adică până acum a fost o politică să spun financiară a primăriei în care fiecare Direcţie venea şi propunea ceva, lucruri fără legătură unul cu altul şi Primări mai tăia din pix să se încadreze în suma globală”, a declarat Nicuşor Dan la B1TV, vineri seara.
 
Obiectivul administraţiei conduse de Nicuşor Dan este ca Bucureştiul să aibă un buget realist.
 
”Obiectivul nostru pentru buget este după ani de zile în care nu am avut nici un fel de credibilitate, nici în faţa băncilor, nici în faţa firmelor care au prestat pentru noi, să avem în sfârşit un buget realist, în sensul că să estimăm veniturile atâta cât ştim ca o sa le avem şi sa reducem cheltuielile astfel încât să ne încadrăm în aceste venituri. Pe investiţii, pentru moment, vom introduce numai acele lucruri care sunt începute, cum ar fi Prelungirea Ghencea sau Podul de la Doamna Ghica sau Cartierul Henri Coandă sau clădirile cu risc seismic, după aceea vom avea mai multe rectificări în care vom avea mai multe proiecte mari cum ar fi Parcul Naţional Văcărescu sau Lacul Morii sau sistemul de mari parcări în jurul oraşului pentru care să venim în paralel cu finanţările europene”, a mai declarat Nicuşor Dan.
 
Edilul a arătat că îşi propune să iasă cu un buget al Capitalei imediat după bugetul naţional.
 
”Vrem să ne grăbim să ieşim cu un buget imediat după bugetul naţional, pentru a da garanţia pieţei şi vorbim şi de bănci şi de constructori, vrem să dăm garanţia că pe ce vorbim, avem banii şi plătim. Până pe 10 februarie, când o sa vină bugetul naţional, am prevenit opinia publică asupra faptului că nu vor vedea în primul buget pe 2021, dar le vor vedea în rectificările pe care le vom face ulterior, pe măsură ce vom identifica fonduri europene pentru fiecare dintre ele”, a mai declarat Nicuşor Dan. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.