Primarul general al Capitale, Nicuşor Dan, anunţă, joi, că a semnat Regulamentul pentru apelul de proiecte ”Civitas 2.0. - Sport Şcolar”, program pentru stimularea activităţilor sportive în şcoli, în afara orelor de curs, pentru elevii claselor 0-VIII. Bugetul total este de 1 milion de lei, valoarea maximă finanţată pentru un proiect fiind de 20.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat azi Regulamentul aferent apelului de proiecte „Civitas 2.0. - Sport Şcolar”, un program prin care Primăria Capitalei stimulează activităţile sportive în şcoli, în afara orelor de curs, pentru elevii bucureşteni din clasele 0-VIII. Bugetul total disponibil pentru sesiunea din acest an e de 1 milion de lei, iar valoarea maximă finanţată pentru un proiect este de 20.000 lei”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Acesta a precizat că şcolile interesate trebuie să dispună de infrastructură sportivă minimă – terenuri sau săli de sport (interioare sau exterioare) 

”Invit unităţile de învăţământ să depună cererile de finanţare, începând de astăzi şi până pe 10 iunie. Primăria Capitalei va asigura finanţarea resursei umane necesare desfăşurării acestor activităţi, precum şi materiale sportive”, a mai afirmat primarul general.  

Primăria Capitalei a precizat că programul e derulat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS, iar proiectele care vor fi aprobate trebuie să fie implementate în perioada septembrie-decembrie 2022. 

Proiectele vor fi analizate şi punctate de către comisii formate din reprezentanţi ai partenerilor proiectului, punctajul minim necesar obţinerii finanţării fiind de 50 de puncte. 

Programul se adresează doar elevilor din unitatea de învăţământ aplicantă, fiind avute în vedere sporturile de echipă precum: fotbal, handbal, baschet, volei, gimnastică etc. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.