Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, cataloghează drept ”o glumă” rectificarea bugetară făcută de administraţia locală a municipiului Bucureşti şi critică mai multe decizii programate a fi luate în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, între care şi cea privind un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sectorul 5, pe care îl cataloghează drept un exerciţiu de imagine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei conferinţe de presă organizate în aer liber, în Sectorul 5 al Capitalei, eveniment care a fost bruiat de claxoane şi motoare ambalate, Nicuşor Dan, candidatul susţinut de principalele forţe de dreapta pentru funcţia de primar general al Capitalei, a criticat mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Acesta a afirmat că temele propuse spre dezbatere în şedinţa CGMB de joi sunt ”subiecte mici, subiecte care cumva dau seama de neputinţa, de agonia, de falimentul administraţiei locale şi sunt acoperite de gesturi de imagine de aflare în treabă”.

În ceea ce priveşte unul dintre proiecte, cel privind realizarea unui PUZ pentru Sectorul 5, despre care spune că nu este fundamentat de un studiu.

”PUZ Sector 5 este pur şi simplu o planşă cu nişte culori în care desenăm unde să punem blocuri, unde să punem birouri. (...) Ce credeţi că prevede PUZ sector 5: Cazărmi şi puşcării. Avem o zonă la patru kilometri de centrul oraşului, avem nişte universităţi mari din Bucureşti care au campusuri insuficiente şi noi, la patru kilometri de Piaţa Unirii, printr-o înţelegere pe care au făcut-o acum 10 ani Vanghelie cu Gabriel Oprea, prevede, dezvoltarea de puşcării şi de cazărmi în spatele Stadionului Ghencea”, a afirmat Nicuşor Dan, catalogând demersul Consiliului General pe acest subiect drept ”un exerciţiu de imagine”.

Nicuşor Dan afirmă că susţine realizarea unui metrou de suprafaţă în acest sector.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară programată de CGMB, Nicuşor Dan cataloghează demersul drept ”un subiect nesemnificativ”, ”o glumă”, arătând că bugetul municipiului Bucureşti este construit pe o previziune care prevede încasări de 7 miliarde de lei când, în realitate, se încasează la buget 4 miliarde de lei.

Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei s-a referit şi la împrumutul de o sută de milioane de lei pe care administraţia locală doreşte să îl facă, afirmând că acesta este încă o dovadă a ”falimentului, a incapacităţii de plată în care Primăria Capitalei se găseşte”

”Dacă vorbim de testare şi în general dacă vorbim de tot ce face Primăria Capitalei să vorbim de ce a făcut, nu de ce vine la fiecare şedinţă şi spune că va face”, a mai declarat Nicuşor Dan.

El a criticat şi foarte multele necunoscute legate de construirea unui spital municipal, despre care acuz că nu se ştie de unde se vor lua banii pentru ridicare. 

În schimb, Nicuşor Dan a catalogat drept ”o măsură foarte bună” cea vizând eliminarea taxelor pentru terase, susţinând însă că aceasta vine ”cam târziu”.

Conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan a fost bruiată de claxoane insistente ale unor maşini ale firmei de salubritate din sectorul 5 şi de motoare ambalate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.