Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, vineri, că a primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării Planului Urganistic General. Primarul anunţă că ulterior va exista o amplă dezbatere publică pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această saptămână am primit de la Consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării Planului Urbanistic General. Am acordat o mare importanţă acestei părţi de fundamentare, pentru că numai pornind de la analize corecte, date suficiente şi discuţii cu factorii interesaţi putem ajunge la reglementări care să răspundă nevoilor complexe ale Bucureştiului”, a transmis, vineri, primarul general al Capitalei.

Potrivit acestuia, perioada de recepţie va dura aproximativ o lună, după care va începe prezentarea publică a fiecărui studiu pentru a înţelege ”problemele, dar şi oportunităţile oraşului, pregătind astfel dezbateri reale pe regulamentul de urbanism către finalul anului”.

”Dorim să asigurăm un proces transparent care să permită o cât mai bună înţelegere a propunerilor specialiştilor contractaţi pentru a elabora acest document esenţial pentru dezvoltarea unui oraş, dar şi un proces participativ prin care nevoile locuitorilor să fie cât mai bine înţelese, pentru ca documentul final să fie cunoscut şi susţinut de noi toţi”, a mai transmis primarul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.