Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor vor colabora pentru a fi operaţionalizat viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a UE care va fi găzduită la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor vor colabora pentru a susţine operaţionalizarea viitorului Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a Uniunii Europene care va fi găzduită la Bucureşti. Localizarea acestui Centru aici, în Bucureşti, e un succes pentru România şi pentru Capitală, un pas extrem de util pentru a consolida statutul Bucureştiului în arhitectura europeană de securitate şi, în acelaşi timp, o recunoaştere a forţei României în industria IT în general”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.
 
El a adăugat că Primăria Capitalei va adopta într-una din viitoarele şedinţe ale CGMB o hotărâre prin care va ajuta angajaţii şi familiile angajaţilor la acest Centru în chestiunile legate de cazare, asistenţă medicală şi servicii şcolare.
 
„Felicit Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi pe reprezentantul Guvernului României cu însărcinări speciale în domeniul securităţii cibernetice, Alexandru Nazare, pentru reuşita aducerii acestui Centru la Bucureşti. Rolul Primăriei va fi acela de a crea o echipă de lucru împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, care va ajuta viitorul Centru, angajaţii şi familiile angajaţilor în chestiunile legate de cazare, asistenţă medicală şi servicii şcolare, precum şi pentru integrarea familiilor angajaţilor Centrului pe piaţa forţei de muncă din Capitală. Vom adopta în acest sens o hotărâre la una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a completat Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.