Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a afirmat joi, în cadrul plenului comun la care a participat preşedintele CE, Jean Claude Juncker, că partidele care au guvernat în ultimii 10 ani trebuie să-şi asume dacă aderarea României la UE nu a adus beneficiile dorite de români, având în vedere paşii ezitanţi în lupta împotriva corupţiei şi în capacitatea de a accesa „la maximum” fondurile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă însă aderarea României la UE nu a adus toate beneficiile pe care cetăţenii le-au aşteptat, asta se datorează în mare măsură partidelor care au guvernat în ultimii 10 ani de zile. Ele trebuie să-şi asume, printre altele, paşii ezitanţi în lupta împotriva corupţiei, în capacitatea de a accesa la maximum fondurile europene, inexistenţa unui calendar pentru aderarea la zona euro şi lipsa unui profil european mai activ puternic pentru România", a  afirmat Nicuşor Dan.

Deputatul USR a ţinut să precizeze că există un puternic ataşament al românilor la valorile europene.

"Şi le-am văzut la începutul acestui an, într-un context pe care îl cunoaşteţi foarte bine, când în mod spontan sute de mii de cetăţeni şi-au demonstrat apartenenţa la spaţiul de valori european. Săptămâni în şir au demonstrat în stradă pentru valorile statului de drept, ale democraţiei. (....) Steagul României şi al UE creat de cetăţenii României în acele zile şi nopţi a făcut breaking news în întreaga lume şi a transmis un principiu de civism european într-o Europă ameninţată de euroscepticism, de populism şi de naţionalism”, a subliniat Nicuşor Dan.

El a mai spus că formaţiunea pe care o conduce este născută „din societatea civilă, formată din oameni care n-au mai făcut politică”.

„USR susţine o integrare cât mai puternică a României la construcţia europeană. Veţi găsi în permanenţă în USR un partener solid şi credibil, un partid care nu va folosi niciodată dublul limbaj când vorbeşte despre valorile europene", a conchis preşedintele USR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.