Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că în acest an a fost alocată suma de cinci milioane de lei pentru luminiţele de Crăciun şi a menţionat că anul trecut a fost cheltuite mai puţin de două milioane de lei. El a precizat că pentru Târgul de Crăciun municipalitatea a prevăzut în buget şapte milioane şi jumătate de lei, din care estimează să recupereze trei milioane şi jumătate de lei din închirieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a fost întrebat, marţi, ce poate spune despre luminiţele de Crăciun, în condiţiile în care municipalitatea alocă în acest an o sumă mai mare pentru acestea decât anul trecut.  
 
“Nu cu mult mai mare. Anul trecut am alocat puţin sub două milioane şi anul ăsta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Adică am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite, montate de către compania de iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul ăsta o să închiriem şi o să cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari”, a afirmat primarul Capitalei.
 
Întrebat dacă poate fi interpretată ca o măsură electorală această generozitate, având în vedere că sunt alegeri anul viitor, Nicuşor Dan a răspuns:  “Aş fi vrut să am generozitatea asta şi mai devreme, bani nu am avut”. 
 
De asemenea, el a mai fost întrebat ce părere are despre faptul că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, le cere primarilor să nu mai cheltuiască bani pe luminiţele de sărbători. 
 
“O să vedem dacă o să apară această ordonanţă de care se vorbeşte zilele acestea. Dacă nu mai putem să cumpărăm luminiţe, putem doar să le montăm pe cele pe care le-am avut anul trecut. În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun,  anul ăsta am pus în buget şapte milioane şi jumătate, din care estimăm să recuperăm trei milioane şi jumătate din închirieri.Deci cheltuiala noastră să fie patru milioane. Dacă o să apară acest act normativ, atunci o să facem ca anul trecut parteneriate”, a explicat Nicuşor Dan.
 
El a mai adăugat că vor fi şi concerte de Crăciun. 
 
“În preţul acesta de şapte milioane şi jumătate pentru Târgul de Crăciun, din care cheltuiala Primăriei , patru şi trei milioane jumătate recuperaţi, o sa fie în Piaţa Constituţiei, o sa fie concerte însă vrem să aducem… nu vrem să aducem artişti consacraţi, vrem să aducem coruri de copii şi coruri tradiţionale. Adică să fie şi spiritul Craciunului şi cheltuielile să fie mai mici”, a mai declarat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.