Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, i-a cerut contracandidatei sale din partea PSD, Gabriela Firea, să se delimiteze de conducerea partidului, în condiţiile în care acesta este condus de un preşedinte condamnat definitiv, de un secretar general aflat în aceeaşi situaţie, iar trei dintre vicepreşedinţi sunt cercetaţi penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi PSD este condus de un preşedinte condamnat defintiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, un secretar general condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare şi trei vicepreşedinţi cercetaţi pentru corupţie. Îi solicit doamnei Gabriela Firea să se delimiteze public de conducerea penală a PSD dacă într-adevăr doreşte, în mod onest, voturile bucureştenilor”, se arată într-un comunicat de presă al lui Nicuşor Dan. 

Candidatul USB susţine că Firea nu poate oferi garanţii că va conduce în mod onest administraţia Capitalei dacă şefii ei pe linie de partid au condamnări penale sau sunt suspecţi de corupţie.

”Bucureştiul are nevoie de o schimbare. Are nevoie de administraţie şi nu de corupţie. Cine poate crede că doamna Firea, ajunsă primar, ar putea să conducă Bucureştiul într-un mod onest dacă şefii ei de partid sunt condamnaţi penal? Dacă doamna Firea doreşte să facă curăţenie, să înceapă cu propriul partid", a afirmat Nicuşor Dan.

Marian Neacşu a fost condamnat definitiv, la sfârşitul lunii februarie, de instanţa supremă, la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.