Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, salută, luni, amânarea votului din Camera Deputaţilor pentru Codul urbanismului şi apreciază că asta dă timp tuturor pentru dezbaterea serioasă a proiectului de care depinde dezvoltarea viitoare a localităţilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O veste bună. Camera Deputaţilor a amânat votul pe Codul Urbanismului până în sesiunea din septembrie. Am fost impresionat de reacţia profesioniştilor, a societăţii civile şi a tuturor celor care au luat atitudine pe subiect. Amânarea de azi ne dă timp tuturor să dezbatem serios proiectul de care depinde dezvoltarea viitoare a localităţilor din România”, a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a apreciaqt şi reacţia liderilor coaliţiei: ”Mă bucur ca liderii coaliţiei, domnii Ciolacu şi Ciucă, au înţeles îngrijorarea societăţii şi au decis amânarea votului”.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a criticat, duminică, proiectul noului Cod al urbanismului, care ar fi trebuit să fie dezbătut în această săptămână de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Primarul general a afirmat că, deşi adună la un loc toate prevederile din domeniu, proiectul legislativ cuprinde ”nişte chestiuni extrem de nocive”.

El a detaliat impactul pe care forma actuală a documentului ar avea-o asupra oraşului, publicând şi mai multe fotografii. Una înfăţişează un cartier din Drumul Taberei, proiectat în anii ‘60, în perioada comunistă, cu foarte mult spaţiu verde între blocuri, o şcoală şi o grădiniţă. 

Alta reprezintă un cartier post-comunist – zona Drumul Binelui - ”unde legile pe care le avem în vigoare sunt încălcate, în care nu vedem 1 cm pătrat de spaţiu verde şi nu vedem şcoală, nu vedem grădiniţă”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.