Candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a declarat, întrebat ce opinie are despre posibila amânare a alegerilor locale din 27 septembrie, că aceasta este o chestiune la care trebuie să răspundă specialiştii. El a precizat că aceştia spun că indicele de răspândire a bolii este puţin subunitar, ceea ce înseamnă că ne aştepăm ca numărul de cazuri de COVID-19 să nu crească. Acesta a adăugat că este timp să fie adoptat de Parlament proiectul USR care propune ca alegerile să se desfăşoare timp de două zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o chestiune la care trebuie să răspundă specialiştii, să ne spună dacă alegerile pot fi desfăşurate în siguranţă , din câte înţeleg indicele de răspândire a bolii este puţin subunitar ceea ce înseamnă că ne aştepăm ca numărul de cazuri să nu crească. Să rămână la un platou sau chiar să scadă. Specialiştii ne spun că alegerile se pot desfăşura. Sper să desfăşoare în condiţii de siguranţă. Există proiectul de lege din Parlament care propune desfăşurarea alegerilor în două zile, avem însă timp să trecem  acest proiect de lege prin Parlament”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat joi, în faţa Primăriei Capitalei, ce opinie are despre posibila amânare a alegerilor locale, în contextul în care PSD-ALDE vrea o amânare, iar PNL se opune. 

El a mai spus că ar fi util ca alegerile locale să aibă loc şi să se schimbe administraţia Bucureştiului. 

„Dincolo de aceasta, când ai o administraţie care ţi-a dus oraşul în faliment , care îţi produce condiţii de mediu, despre care spune chiar Institutul Naţional de Sănătate că viaţa fiecărui bucureştean este în medie cu 4 ani mai scurtă din cauza poluării aerului din Bucureşti, cred că este util ca aceste alegeri să aibă loc şi ducă la schimbarea administraţiei acolo unde cetăţenii consideră”, a conchis Nicuşor Dan.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.